Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Više od 500 izletnika, rekreativaca i planinara ove nedjelje pohodilo Ivančicu

Objavljeno:

- dana

Više od 500 rekreativaca, izletnika i planinara krenulo je ove nedjelje, 29. srpnja, na planinarski pohod prema vrhu Ivančice u sklopu akcije „Kretanje – zdravlje“.

Riječ je o akciji koju već 35. godinu zaredom organizira Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica“ Ivanec. U organizaciji su domaćinima i ove godine pomogli Društvo za sportsku rekreaciju Ivanec te Društvo prijatelja narodnih običaja „Maska“. Akcija je kao i svake godine započela okupljanjem sudionika na ivanečkoj gradskoj špici, a koji su potom preko puta Mrzljak krenuli do vrha Ivančice. Kako bi akcija dobila dašak autohtonog i specifičnog članice Udruge Maska na jedan dan postale su coprnice s Črnih mlaka, čime su oživjele  najmističniji dio ivanečke povijesti. Na vrhu je organizirano sportsko nadmetanje u već tradicionalnim disciplinama: viseća kuglana, skok u dalj, pikado te povlačenje užeta. Ukupni pobjednik i ove je godine bilo Društvo za športsku rekreaciju Lančić – Knapić. Drugo mjesto pripalo je Udruzi za sport i rekreaciju Kaniža, a treće Društvu za sportsku rekreaciju Ivanec. Najboljim su podijeljeni zasluženi pehari i medalje. Iz HPD-a Ivančica Ivanec ističu kako ih posebno veseli što građani iz godine u godinu  prepoznaju važnost i ljepotu fizičke aktivnosti i rekreacije kroz planinarenje jer upravo je Ivančica najvrjednije i najljepši prirodni  potencijal koji Ivanec ima te je iznimno važno da ga i čuva i koristi.

Život i društvo

Ovako će izgledati sportski centar u Majerju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometno igralište s umjetnom travom, odbojka na pijesku, vanjska teretana, košarkaško igralište, atletska staza novi sportski centar i to u Majerju.

Nisu to nikakvi pusti snovi. Na tome se već dobrano radi. I priča je svakim danom sve realnija jer su nam odobrena sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od čak 210.000 eura.

– Za Općinu Petrijanec to je strašno važan projekt. Zbog odličnih rezultata koje postižu naši nogometni klubovi u 2. ŽNL i općinski nogometni centar, ali i zbog truda trenera i volontera u klubovima i sve te djece u nogometnom centru Orač – Nova Ves svim klubovima u našoj Općini ovo će biti nagrada za marljivi rad ali u olakšanje roditeljima koji podržavaju djecu u treniranju ovog popularnog sporta. S takvim centrom Petrijanec kao općina bila bi daleko prepoznatljivija, a bilo bi to i mjesto okupljanja i druženja svih mještana ne samo na nogometnom terenu, nego i u vanjskoj teretani, atletskoj stazi, košarci ili odbojci na pijesku. Zaista se veselim što ćemo napraviti najveći infrastrukturni projekt u području sporta od osnutka Općine Petrijanec – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje