Povežite se s nama

Međimurje

Bod je bio dovoljan za siguran ostanak kluba u Superligi

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

Teška utakmica za oba suparnika u predzadnjem kolu Superlige. Domaćima su trebala dva seta da osiguraju doigravanje za prvaka, što znači i nastup u Superligi i sljedeće sezone. 

Gostima su samo tri boda omogućavala lakši ulazak u zadnje kolo, dok im je minimalna pobjeda davala samo male šanse za ostanak u Superligi. Zato su u utakmicu oba sastava ušla s velikim pritiskom. Sve je to utjecalo  i na pogreške igrača.   

Gosti

Bolje je utakmicu otvorio Šibenik i poveo 6:3. Tu prednost im je blokovima donio Kovačev. Od tada pa gotovo cijeli set Dalmatinci imaju poen do dva prednosti. 
U završnicu seta ulazi se vodstvom Šibenika 21:19. Nikako da Centrometal to preokrene. Na kraju par grešaka domaćih omogućavaju laganih 25:20 za goste.
No, u drugom setu Centrometal kreće mnogo bolje i dobrom igrom svih igrača vodi 10:4. Dobro su servirali i primali servis, igrali raznovrsno u napadu. Šibenik cijeli set nije osvojio niti jedan poen na svoj servis. Završava 25:15 za Međimurce.

Treći set počinje izjednačeno, no Šibenčani su ti koji potom vode poen ili dva. Na tehničkom odmoru je 12:10 za goste. No nakon toga je i 16:13. Zatim se izmjenjuju u vodstvu obje ekipe do 23:23. U zadnjemu napadu Zeljković smečira u mrežu, a zatim slijedi veliko slavlje domaćih, koji su ostvarili svoj cilj vodstvom 2:1 te ostanak u Superligi.

Pad

U četvrtom setu vodio je Centrometal 7:5. Zatim slijedi preokret. Vidjelo se da domaći više ne grizu kao ranije. Gosti su poveli 13:10, nakon toga je prednost samo rasla. Na 22:16 u igru ulazi Juras, no to nema utjecaj na konačnih 25:17. U petom setu Juras je u početnoj postavi umjesto Posavca. Poveli su Međimurci 3:2, gosti preokrenuli, na promjeni strana je 8:6 za Šibenik. Dobrim servisima Kopačevića 6:11 promijenjeno je u 10:11. Šibenčani ipak osvajaju set s 15:11.

Doigravanje

Kolo prije kraja Centrometal ima 23, a Šibenik 19 bodova, što znači da Šibenik ne može stići Centrometal i ako u posljednjem kolu pobijedi i osvoji tri boda.  Šibenčani eventualno još mogu stići Sisak, koji ima isto 19 bodova, ali i utakmicu manje s Karlovcem. U zadnjem kolu Centrometal gostuje u Sisku, a Šibenik dočekuje Karlovac. Nakon toga slijedi doigravanje u kojem će Centrometal u četvrtfinalu igrati protiv Rijeke ili osječke Murse.

“Sada nas je i sreća pomazila”

Trener OK Centrometal Jadranko Kirić ovako je prokomentirao utakmica sa Šibenikom: – Čestitam svojim momcima na plasmanu u doigravanje. Ostvarili smo zadani cilj. Cijela druga faza natjecanja bila je jako teška za nas. 

I Šibenik i Sisak su se pojačali i imali iste ambicije kao i mi. No, mi smo odigrali dobro. U svih zadnjih šest utakmica osvajali smo bodove, a to je teško kad se igra pod pritiskom. Jedino smo kiksali u Karlovcu, gdje smo poraženi s 3:2. Utakmica sa Šibenikom odigrana je u sličnoj atmosferi.

Prvi set nije bio dobar, drugi odličan. U trećem su odlučivale sitnice, malo nas je i sreća pomazila, za razliku od nekih ranijih susreta. Sad još treba odraditi zadnju utakmicu sa Siskom, pa doigravanje. Sve što napravimo više bit će samo plus. No ponavljam, osnovni cilj je ispunjen.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje