Povežite se s nama

Crna kronika

Razbojništvo u Belici: starica zatekla dvojicu muškaraca koji su je izudarali štapom

Objavljeno:

- dana

U subotu, 18. kolovoza između 7 i 11.30 sati, u Belici, dvije nepoznate muške osobe počinile su kazneno djelo razbojništva.

Naime, oko 7 sati provalili su u obiteljsku kuću gdje ih je na izlasku u dvorištu zatekla 81-godišnja vlasnica s kojom su se počeli naguravati te se udaljili u nepoznatom smjeru. Za pola sata ponovo su se vratili te kroz otvorena vrata ušli u kuću gdje su štapom izudarali vlasnicu po tijelu.

Oko 11.30 sati, ponovo su se vratili u dvorište a čim je vlasnica počela vikati su pobjegli, nakon čega je o događaju obavijestila policiju. U Županijskoj bolnici Čakovec pružena joj je liječnička pomoć, te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku. Podsjetimo se, sličan slučaj nedavno se dogodio i u Pribislavcu.

Crna kronika

U prometnoj nesreći u Maloj Subotici ozlijeđen 27-godišnji motociklist

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 29. lipnja, nešto poslije 21 sat u Maloj Subotici dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 27-godišnji motociklist.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 40-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,97 g/kg) upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka te je obavljao uključivanje u promet s asfaltirane površine ispred poštanskog ureda na kolnik Glavne ulice.

Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću spomenutom prometnicom zbog čega je u stražnji bočni dio njegova automobila, prednjim dijelom udario motocikl, čakovečke registarske oznake kojim je Glavnom ulicom, pod utjecajem alkohola (0,94 g/kg), upravljao 27-godišnjak. Nakon sudara došlo je do prevrtanja motocikla te pada vozača na kolnik, javila je PU međimurska.

Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnika pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanje liječničke dokumentacije i utvrđivanja težine zadobivenih ozljeda slijedi pravna kvalifikacija događaja.

Vozačima je vađena krv te je izuzet urin radi analize na apsolutnu koncentraciju alkohola u organizmu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Usred dana kod Ludbrega žena pala s bicikla jer je imala 2.37 promila i nije jedina kojoj se to dogodilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nesreća, biciklist, ilustracija

Policija je javila o više pijanih biciklista proteklog vikenda.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 29. lipnja, oko 14.40 sati u Ulici ludbreških branitelja Vukovara u Vinogradima Ludbreškim, ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 46 godina upravljala je biciklom pod utjecajem alkohola od 2.37 promila. Ona je na oštru nizbrdicu biciklom ušla u raskrižje uz skretanje u desno te se nastavila kretati u smjeru Vinogradske ulice. Tom prilikom zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, biciklom je prešla u lijevo van kolnika na meki teren gdje je u fazi kočenja zadnjim kotačem izgubila kontrolu nad biciklom i pala na lijevi bok. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Koprivnica, a njezine će se ozlijede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila također u subotu, 29. lipnja, oko 22.45 sati u Varaždinskoj ulici u Martijancu, ozlijeđena je jedna osoba. Mladić starosti 23 godine upravljao je biciklom pod utjecajem alkohola od 2.67 promila. On je uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola izgubio nadzor nad upravljačem bicikla te je pao bočno a bicikla na kolnik. Prilikom pada zadobio je ozljede radi kojim mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

U nedjelju, 30. lipnja, oko 18.25 sati u Vrtnoj ulici u Gornjem Vratnu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 30 godina upravljao je biciklom pod utjecajem alkohola od 2.32 promila, iz smjera državne ceste D-2 u smjeru Donjeg Vratna. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom, zbog upravljanja biciklom na način kojim se umanjuje stabilnost te zbog utjecaja alkohola, izgubio je ravnotežu i pao s biciklom na kolnik. Tom je prilikom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje