Povežite se s nama

Sport

Član FC Kovačić Emanuel Šprem viceprvak svijeta

Objavljeno:

- dana

U Sloveniji je održano Svjetsko savate prvenstvo. Iz Fight Cluba Kovačić u sastavu reprezentacije bili su Luka Sakač u teškoj kategoriji i Emanuel Šprem u poluteškoj kategoriji.

Luka Sakač nakon pobjede nad Mađarom pobjeđuje i prvaka Švedske. No, u polufinalu je izgubio od predstavnika Srbije te je ostao na brončanoj medalji. Šprem je svladao engleskog, zatim bugarskog predstavnika, da bi u polufinalu snage odmjerio s prvakom Mauricijusa i slavio.

U finalu je susreo s prvakom Francuske. U tijesnom meču sudac daje Emanuelu dvije javne opomene i 20 sekundi prije kraja meča diskvalificirao je Emanuela zbog guranja. Do diskvalifikacije je Emanuel vodio meč, pa ostaje žal za zlatom.

Sport

Čakovečki rukometaši ponovno slavili, Dabrovi poraženi od Gorice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 nakon slavlja u prošlom kolu, upisali su poraz od Gorice u 6. kolu Premijer lige Lige B. Gosti su slavi 31:27.

Nakon izjednačenih prvih desetak minuta i provjeravanja raspoloživih snaga, Goričani sredinom poluvremena imaju plus tri (5:8). Domaćin se muči s realizacijom. Tin Vrbanec jedini pronalazi put do gostujuće mreže, ali ne može sam. Za to vrijeme Goričani rade seriju od 0:4 i u 26. minuti imaju velikih šest pogodaka razlike (8:14). Varaždinci su to do predaha uspjeli smanjiti za jedan pogodak, ali su i dalje imali dosta razloga za zabrinutost. U nastavku je progovorilo iskustvo Gorice koji su rutinirano stigli do pobjede.

Do novog slavlja stigli su rukometaši Čakovca koji su bili bolji od Moslavine s 33:31.

Čakovčani imaju 10 osvojenih bodova i drže visoko 3. mjesto, dok su Varaždinci na 5. mjestu Lige B. U idućem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Dubrave, a Čakovčani igraju derbi kola s Nexeom.

Nastavite čitati

Sport

Solidni rezultati kajakaša Varteksa u Austriji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlađi natjecatelji Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na kajak slalomu na rijeci Gurk u Klagenfurtu, te u jakoj međunarodnoj konkurenciji natjecatelja iz Austrije, Italije, Slovenije i  Hrvatske ostvarili solidne rezultate.

U kajaku jednosjedu u kategoriji do 15 godina nastupila je kadetkinja Hana Valjak koja je bila 6., dok se Leona Habek plasirala  na 8. mjesto. U kajaku su nastupili i kadeti Marin Bjeliš koji je bio 13., Neo Vugrek  24., Domagoj Cerovečki 28., Viktor Žmegač 29. i Domagoj Kracik koji se plasirao na 30. mjesto.

Stariji natjecatelji nastupili su na jednom od najvećih europskih kajak maratona u mjestu Česky Krumlov na stazi duljine 36 kilometara na rijeci Vltavi u Češkoj.

U konkurenciji kanu jednosjeda kod seniora nastupio je Danijel Mijatović i plasirao se na 3. mjesto, u kajaku jednosjedu kod seniora Emil Milihram završio je na 14. mjestu

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje