Povežite se s nama

Sport

FOTO Hrvatska pred 4.000 gledatelja u varaždinskoj Areni izgubila od Slovenije

Objavljeno:

- dana

U varaždinskoj Areni pred 4.000 gledatelja odigrana je prijateljska utakmica između Hrvatske i Slovenije. Bogdanović, Šarić i društvo poraženi su od Slovenaca rezultatom 87:86.

Gledatelji su čak tri minute čekali na prve poene i zabio ih je slovenski centar Gašper Vidmar. S druge strane izabranici Dražena Anzulovića bili su također rezervirani pa je prve poene za njih postigao Dario Šarić, koji je ubacio tricu nakon četiri i pol minute utakmice. U petoj minuti Anzulović je pozvao minutu odmora jer su gosti iskoristili pogreške Hrvatske i otišli na 3:6. Umjesto Zubca na centarskoj poziciji Žižić koji je u nastavku postigao sedam koševa, no slovenski košarkaši održavali su dva poena prednosti i na kraju prvu četvrtinu završili rezultatom 16:18. U prve tri minute druge četvrtine Slovenija se odlijepila na 18:25, no serijom od 6:0 hrvatska vrsta se približila na 24:25.  Slovenci su tricama Matica Rebeca i Gregora Glasa u nastavku vratili prednost na 24:31, da bi u dvije posljednje minute prvog dijela ušli s najvećom prednošću od 31:39. U tom periodu nosio ih je Jakob Čebašek koji je dotad skupio 11 koševa.  Na kraju se na odmor otišlo rezultatom 37:45.

Čudesni za tri poena

Na početku drugog dijela Slovenija je opet preuzela inicijativu te tricama Rebeca i Čebašeka otišla na plus 10 (41:51). Varaždinska publika probudila se pri kraju treće četvrtine kada je Ivica Zubac svojim šestim košem zabio za minus četiri (53:57). No, Slovenci su ponovno uzvratili tricama. Saša Zagorac u posljednjoj minuti vratio je Slovence na plus 10 pa su gosti u posljednju četvrtinu ušli rezultatom 61:71.

Buđenje

Na startu posljednje četvrtine serijom 6:0 gosti su prednost povisili na visokih plus 16 (61:77). Nakon toga izabranici Dražena Anzulovića su se trgnuli serijom 7:0 slovensku prednost smanjili na 68:77. U nastavku je stala slovenska trica koja je dotad bila na čudesnih 73 posto. Šarić je pet minuta prije kraja smanjio na pet razlike (72:77), no Čebašek tricom vraća na slovenskih plus osam (72:80). U posljednje četiri minute Hrvatska je ušla sa samo minus tri (77:80). S dvije trice Mustapića, Hrvatska je uspjela izjednačiti i uspjela se obraniti te imala napad za prelazak u vodstvo. Ipak, Slovenija se obranila i opet je otišla na plus četiri (83:87). Potom je Mustapić pogodio tricu za 86:87, Slovenac Lapornik je 15 sekundi prije kraja promašio oba slobodna bacanja, ali Hrvatska u zadnjem napadu nije uspjela zabiti za pobjedu. Najraspoloženiji kod naših bio je Jakov Mustapić s 25 koševa, dok je kod Slovenaca Jakob Čebašek zabio 22 poena.

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje