Povežite se s nama

Međimurje

U Čakovcu sljedeći vikend 5. Sajam sigurnosti i prevencije, obilježava se i Dan policije

Objavljeno:

- dana

U prostorijama Policijske uprave međimurske u Čakovcu održana je konferencija za medije u svrhu najave ovogodišnjeg 5. Sajma sigurnosti i prevencije 2018. i obilježavanja Dana policije.

Sajam će se održati u petak, 21. rujna, s početkom u 10 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu i na terenima SRC „Mladost“ u Čakovcu.

Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač najavio je ovogodišnji Sajam prevencije čiji su partneri u provedbi Vijeće za prevenciju Međimurske županije, Vijeće za prevenciju Grada Čakovca, susjedne policijske uprave, odgojno-obrazovne ustanove, institucije, organizacije i udruge s područja Međimurske županije, a dok su potpora u provedbi Međimurska županija, grad Čakovec i ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova.

– Mjesec rujan pun je aktivnosti preventivnog djelovanja koji se odnosi na početak školske godine, ali i na sve osobe u Međimurskoj županiji. Ujedno, aktivno se uključujemo i u obilježavanje dana policije koji će se održati 28. i 29. rujna – rekao je Sokač.

Voditelj Službe kriminalističke policije, Danijel Mikulić, opisao je niz radionica i edukacija koji će se odvijati tijekom održavanja samog Sajma.

Pokazne vježbe, prezentacije…

– Sajam će se odvijati na otvorenom i zatvorenom prostoru, a dok su naši partneri u održavanju kolege iz PU varaždinske, PU koprivničko – križevačke, PU zagrebačke, PU osječke, policijski službenici iz Slovenije, Mađarske i Regionalni klub IPA. Biti će više od 40 izlagača, a kroz same radionice posjetioci će imati prilike vidjeti pokazne vježbe, prezentaciju protueksplozijskih uređaja i opreme te svakodnevni rad JV postrojbe Čakovca, HGSS i Crveni Križ – rekao je Mikulić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved istaknuo je da, uz niz preventivnih akcija koje provodi Grad Čakovec, ovaj Sajam odlična prilika da se svi prisutni upoznaju s novitetima u preventivnom djelovanju kako bi se povećala sigurnost građana.

– Sadržaj ovogodišnjeg Sajma više smo prilagodili mlađim uzrastima te ovom prilikom zahvaljujem svima uključenima u organizaciju samog Sajma sigurnosti i prevencije – naveo je Medved.

Izazovan dan!

Župan Međimurske županije Matija Posavec, istaknuo je važnost preventivnog djelovanja te najavio jedan izazovan dan u kojem će biti prezentiran rad svih Vijeća Grada i Županije i same PU Međimurske.

– Kada govorimo o preventivnim programima, smatram da PU međimurska prednjači u osmišljavanju i inicijativi. Međimurska županija podupire ovakve događaje te moram napomenuti da smo jedinstveni u Hrvatskoj u Zakladi za prevenciju, a koju imamo formiranu na razini Međimurske županije, jednako tako i Vijeće za prevenciju MŽ, a za koju godišnje izdvajamo iz Proračuna 50.000,00 kuna, nadalje Savjet za sigurnost prometa na cestama, Povjerenstvo za suzbijanje zloupotrebe droge i mnoge drugi programi koji su u našoj indirenciji, tako da sveukupno u preventivu iz Proračuna Međimurske županije izdvajamo više od 200 000 kuna godišnje – rekao je Posavec.

Dodao je da slijedeći tjedan očekuje dolazak ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića s kojim ima mnogo tema za razgovor.

Svoju podršku organizaciji 5. Sajma sigurnosti i prevencije, dala je i upraviteljica Zaklade za prevenciju Međimurske županije, Sandra Herman.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje