Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pobijedili Međimurje i plasirali se u osminu finala Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina na stadionu Varteksa pred 1.500 gledatelja odigrali su utakmicu šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Međimurja i slavili su 2:0.

Međimurce je načnuo Josip Brezovec u devetoj minuti, koji je zabio iz slobodnog udarca s 18 metara. Slobodnom udarcu prethodio je diskutabilan prekršaj kojeg je nad Dejanom Glavicom napravio Vinko Pušić. Pet minuta kasnije još je jednom pokušao Brezovec. Mario Sačer mu je nabacio i on je iz prve pokušao iznenaditi vratara Marka Galošija, ali pokušaj je otišao preko gola. Kasnije su Varaždinci gostima prepustili blagu terensku inicijativu i u 34. minuti zabili drugi gol. Ovaj put Sačer je odlično uposlio Glavicu, koji je stigao do lopte ispred vratara Galošija i poslao je u mrežu za 2:0. Jedinu ozbiljniju priliku momčad Matije Kristića imala je u 36. minuti kada je kapetan Ivan Režić iz slobodnjaka s dvadesetak metara pucao ravno u vratara Varaždina Antu Mrmića.

Opasni Međimurci

U četvrtoj minuti drugog dijela prvu izglednu priliku imali su gosti. Nino Patafta opasno je pucao iskosa, no lopta je otišla tik uz vratnicu. Još jednu izglednu priliku imali su gosti preko Josipa Domagoja Hranilovića koji je pucao pored gola u 54., dok je samo minutu kasnije Jan Marcijuš s desetak metara pucao, ali Mrmić je uspio njegov udarac izbiti u korner. U 70. minuti gosti na nastavili s pokušajima. Zaprijetili su preko Marka Šarića, no lako je njegov pokušaj ukrotio Mrmić. Osam minuta kasnije na drugoj strani Brezovec je nabacio, a Maks Juraj Čelić je glavom pucao ravno u vratara Galošija. Valjda također izdvojiti i udarac Režića iz slobodnjaka u 88. minuti, koji je otišao preko gola. Varaždinci su se ovom pobjedom plasirali u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa. Čeka ih susret s Rijekom 31. listopada na stadionu Varteksa.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje