Povežite se s nama

Život i društvo

Sveučilište Sjever u trendu: uskoro kreće studij “Poduzetništvo i EU fondovi”

Objavljeno:

- dana

Na Sveučilištu Sjever uskoro kreće poslijediplomski specijalistički studij “Poduzetništvo i EU fondovi”.

Novim studijem ova visokoobrazovna institucija nastavlja s očekivanim razvojem i novim studijima koji su rezultat analize i praćenja obrazovnih i tržišnih potreba, ali i potreba studenata.
Natječaj za upis na novi studijski program u Sveučilišnom centru Varaždin bit će otvoren u listopadu.

Predviđenim studijskim programom studenti će stjecati vještine prijeko potrebne za razvoj moderne, na znanju temeljene ekonomije, s naglaskom na učenju poduzetničkih vještina primjenjivih u svim segmentima gospodarstva. Studij je rađen u skladu s potrebama tržišta rada te će na njemu predavati brojni eminentni i poznati stručnjaci iz gospodarstva.

Prorektorica izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet

– Razlozi za pokretanje ovog poslijediplomskog specijalističkog studija višestruki su i ogledaju se u potrebi gospodarstva za većim brojem visokoobrazovane radne snage, približavanju standardima Europske unije te sve većoj potrebi privatnog sektora za kadrovima koji će osigurati stabilnost i konkurentnost poduzeća, ali i nužnosti javnog sektora da se restrukturira i time zaposli stručnije radnike u svrhu pružanja kvalitetnijih usluga građanima. Naravno, pokretanje studija rađeno je i po želji i potrebama samih studenata za nastavkom obrazovanja – istaknula je prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju izv. prof. dr.sc. Anica Hunjet.

Pravo upisa na studij imaju pristupnici koji su završili diplomski sveučilišni studij (300 ECTS) poslovne ekonomije ili ekonomije s prosječnom ocjenom višom od 3,5 ili završen drugi diplomski sveučilišni studij uz uvjete polaganja ispita razlike. Ukoliko pristupnici imaju prosjek ocjena niži od 3,5 moraju priložiti dvije preporuke sveučilišnih profesora. Polaznici koji nemaju završeni dodiplomski studij ili preddiplomski i diplomski sveučilišni studij iz ekonomije, nakon upisa moraju položiti ispite iz predmeta Uvod u ekonomiju i Uvod u poduzetništvo.
Program specijalističkog studija trajat će dva semestara, odnosno, jednu godinu. Završetkom studija kandidat stječe 60 ECTS i akademski naziv – sveučilišni/a specijalist/ica ekonomije (univ. spec. oec.). Zainteresirani kandidati za više se informacija mogu javiti na [email protected]

Život i društvo

Udruga umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica” ima brojne planove za ovu godinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica” održala je u subotu, 27. travnja, redovnu godišnju skupštinu u Lovačkom domu na Budincu.

Predsjednica Udruge Božica Mikulčić izvijestila je prisutne o aktivnostima koje su provedene u 2023. godini te je posebno istaknula neke od planiranih aktivnosti u 2024. godini: završetak projekta izgradnje sanitarnog čvora kod Etno kuće, redovna druženja, odlasci na izlete i hodočašća, sudjelovanje na sportskim igrama, sudjelovanje na proslavi Dana općine te brojna gostovanja zbora Udruge.

Prisutnima se obratio i predsjednik Općinskog vijeća Općine Ljubešćica Stjepan Ivanušec koji je čestitao članovima Udruge na postignutim rezultatima u proteklom razdoblju te im zahvalio na sudjelovanju na svim općinskim manifestacijama. Istaknuo je kako se značaj umirovljenika u ovoj sredini odlikuje kroz ostvarivanje kvalitetnijeg života najbrojnije skupine. Stoga je Općina Ljubešćica u 2024. godini osigurala sredstva u iznosu od 20.000 eura za božićnice umirovljenicima i dodijelila 3200 eura za provedbu projekta Živjeti aktivno u zlatnim godinama po provedenom natječaju.

Nakon skupštine, uslijedilo je tradicionalno druženje umirovljenika i prisutnih gostiju uz prigodni domjenak, a za dobru atmosferu bio je zadužen “Bajs bend” i dobro uvježbani zbor Udruge.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje