Povežite se s nama

Međimurje

Svečana sjednica OV-a Gornji Mihaljevec: komunalni projekti visoko na listi prioriteta

Objavljeno:

- dana

Blagdan svete Katarine, koji se slavi 25. studenoga, ujedno je i Dan Općine Gornji Mihaljevec, te je tim povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

– Prošle godine proslavili smo 20. obljetnicu postojanja Općine. U međuvremenu su na sjednicama Općinskog vijeća donesene brojne odluke kao temelj za daljnji razvoj Gornjeg Mihaljevca i svih 12 pripadajućih naselja. Naša najvažnija investicija je izgradnja školske sportske dvorane i modernizacija cesta. Zahvaljujem svima na idejama i sudjelovanju u radu – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Robert Kos.

Nezadovoljstvo

Načelnik Općine Goran Lovrec u svom je govoru dodao da nije zadovoljan brzinom investicija u prometnu i komunalnu infrastrukturu, dogradnju škole te modernizaciju javne rasvjete LED tehnologijom:

– Vjerujem da ćemo tijekom iduće godine realizirati niz projekata. Bit će nam izdana građevinska dozvola za izgradnju kanalizacijskog sustava u Bogdanovcu. Preostali dio Općine, osim naselja Martinuševec i Tupkovec, vezan je za Aglomeraciju Čakovec.

Zahvalnice Općine Gornji Mihaljevec primili su Željko Tomašić, DVD Gornja Dubrava, Davor Banek, Mario Zadravec, Vladimir Novak i August Košak

U tijeku je projekt uvođenja širokopojasnog interneta. Iduće godine naselje Tupkovec će biti u potpunosti asfaltirano zahvaljujući sredstvima EU fondova, a prijavili smo i nadogradnju Dječjeg vrtića te revitalizaciju Parka Mladosti. Prijavili smo i projekt sportskog doma u Dragoslavec Bregu.

Model financiranja

Župan Matija Posavec čestitao je Dan Općine svim mještanima i naglasio da će Županija pomoći u najvećem projektu Općine, izgradnji školske dvorane, uz koju će se investirati u dogradnju četiriju novih učionica za jednosmjensku nastavu te modernizaciju školske kuhinje i blagovaonice:

– Taj projekt zaslužuje 140 učenika, 17 udruga i svi mještani koji obogaćuju društveni život Općine. Čestitam na sjajnoj učeničkoj zadruzi u Osnovnoj školi i kulturnom amaterizmu koji njegujete u KUU „Lipa“. U potpunosti ćemo preuzeti financiranje projektne dokumentacije za novu dvoranu i zajedno pronaći model financiranja!

Zahvalnice Općine Gornji Mihaljevec za izuzetan doprinos razvoju Općine primili su Željko Tomašić, DVD Gornja Dubrava, Davor Banek, Mario Zadravec, Vladimir Novak i August Košak. U glazbenom dijelu programa nastupila je mlada Valentina Zadravec iz Preseke, koja je otpjevala međimursku popevku „Dej mi, Bože, joči sokolove“. Svečanoj sjednici prisustvovali su i zamjenica načelnika Jasenka Novak, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, zamjenik načelnika Općine Nedelišće Nikola Novak, ravnateljica Osnovne škole Gornji Mihaljevec Karmen Sklepić i drugi. Program obilježavanja Dana Općine nastavljen je u subotu, 24. studenoga, kada je izvedena predstava KUU „Seljačka sloga“ iz Nedelišća „Zabranjeno voće“.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje