Povežite se s nama

Međimurje

Tradicionalnim godišnjim koncertom ŽVS KUU “Veseli Međimurci” zahvalila podržavateljima

Objavljeno:

- dana

Ženska vokalna skupina kulturno-umjetničke udruge „Veseli Međimurci“ održala je tradicionalni godišnji koncert kojim je zahvalila svim podupirateljima, prijateljima i donatorima na podršci, a sve posjetitelje u ovo predblagdansko vrijeme darovala prekrasnim umijećem pjevanja.

Predsjednik Udruge Nikola Kotur najavio je koncert na kojem su se ispreplitale tradicionalne međimurske popevke, pjesme iz ostalih hrvatskih krajeva, tradicionalne narodne strane pjesme te božićne pjesme. Povremeno su se “Međimurkama” pridružili Danijel Mario Novak na klaviru i Krunoslav Lajtman na saksofonu.

Članica zbora Vlatka Levačić istaknula je uspješnu godinu nabrojavši osvojena priznanja i nagrade. U siječnju u Puli zbor je osvojio zlatnu plaketu u kategoriji folklorne glazbe, a maestra Andrea Ščapec plaketu za umjetnički dojam. Na međunarodnom natjecanju „Adria cantat“ u Šibeniku osvojili su zlatnu plaketu u kategoriji domaće folklorne zborske glazbe i srebrnu plaketu u kategoriji strane folklorne zborske glazbe. Na međunarodnom natjecanju „Zlatna lipa Tuhlja“ osvojili su srebrnu plaketu. Na županijskoj smotri malih vokalnih sastava u Svetoj Mariji ostvarili su zapažen nastup i bili četvrti puta zaredom odabrani da predstavljaju Međimursku županiju na državnoj smotri malih vokalnih sastava u Sisku. Tamo su osvojili srebrnu plaketu. Na međunarodnom natjecanju „Croatia cantat“ u Rijeci osvojili su zlatnu plaketu u kategoriji domaće folklorne glazbe.

Koncertom je ravnala Stella Cimerman, a članice ženske vokalne skupine na osobit su način zahvalili svojoj voditeljici Andrei Ščapec istaknuvši kako je unijela sve svoje znanje i energiju u ostvarenje svih ciljeva zbog čega su joj članice neizmjerno zahvalne.
Iz godine u godinu vokalna je skupina postajala sve bolja. Marljivo su radili na očuvanju tradicijskih pjesama Međimurja i drugih hrvatskih krajeva. Od sramežljivih početaka prije gotovo 10 godina danas plijene pažnju na svim nastupima gdje se pojavljuju. Marljiv i predan rad doveo je do novog i homogenog zvuka zbog čega su se odvažile na malo drukčiji smjer pjevanja. Svojim su dolaskom koncert uveličali predsjednik Zajednice HKUU Međimurske županije Dejan Buvač, predsjednik Skupštine Zajednice HKUU Miljenko Zelenbaba te župan Matija Posavec.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje