Povežite se s nama

Međimurje

OŠ Draškovec: učenici shvatili kako izgleda tjelesni u 21. stoljeću!

Objavljeno:

- dana

Učenici i djelatnici OŠ Draškovec, koja je izgrađena davne 1929. godine, napokon su dobili novu školsko-sportsku dvoranu, koja je svečano otvorena u povodu blagdana svetog Nikole i Dana Grada Preloga.

Sporazum o financiranju između Grada Preloga i Međimurske županije potpisan je prošle godine, nakon čega su počeli radovi koje je izvodila kompanija Tehnix iz Donjeg Kraljevca.

Bolji uvjeti rada

Riječ je o investiciji od 4.687.500 kuna. Šezdeset posto novca osigurala je Međimurska županija, dok je Grad Prelog osigurao 40 posto potrebnog novca. Dvoranu će koristiti 89 učenika i 36 djelatnika.

– Ovo je investicija koja će značajno unaprijediti kvalitetu života učenika i šire zajednice. S iščekivanjem i ogromnim veseljem dočekali smo dan svetog Nikole i priželjkivani poklon, školsko-sportsku dvoranu. Stoga zahvaljujem županu i gradonačelniku, koji su nam zajedničkim snagama u rekordnom roku osigurali dvoranu, koja će se koristiti za potrebe nastave, ali i za ostale aktivnosti. Nova dvorana bit će nam dodatni poticaj da s još više žara prionemo poslu. I naravno, tek sada ćemo vidjeti kako izgleda sat nastave tjelesne i zdravstvene kulture u prostoru koji je opremljen svom opremom koja ispunjava suvremene uvjete nastave 21. stoljeća – ponosna je Margit Mirić, ravnateljica OŠ Draškovec.

– S ogromnim veseljem dočekali smo svetog Nikolu i priželjkivani poklon – istaknula je ravnateljica Margit Mirić

Dvorana je izgrađena i stavljena u funkciju u samo godinu dana.
– Sretan sam jer sam rođen ovdje u Draškovcu i što danas mogu biti svjedok ostvarenog sna. Hvala svima koji su omogućili da zajedno gradimo ovaj objekt koji će koristiti brojne generacije naših sugrađana – rekao je Đuro Horvat, direktor Tehnixa. Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek naglasio je da je i danas ponosan jednako kao i u Europskom parlamentu kada je Prelog postao Europski grad sporta 2019.

– Današnjim otvaranjem potvrdili smo povjerenje i suradnju Grada Preloga i Tehnixa. Izuzetno sam ponosan na suradnju koju imamo sa županom Matijom Posavcem i Međimurskom županijom, koji su sa 60 posto sufinancirali izgradnju dvorane. Neka ova dvorana bude na radost i veselje djece, a možda će netko iz nje izaći kao vrhunski sportaš – istaknuo je preloški gradonačelnik.

Izgradnja školsko-sportske dvorane bila je nužnost. Škola je izgrađena davne 1929., proširena 1955., a samostalno djeluje od 2004. te obuhvaća naselja Draškovec, Oporovec, Čukovec i Hemuševec.

Župan Međimurske županije Matija Posavec podsjetio je da je otvorenje sportske dvorane OŠ Draškovec završetak još jednog projekta u velikom investicijskom ciklusu koji se provodi u Međimurju.

– Ovo je standard, potreba i poštovanje prema svakom kraju Međimurja, a na nama je da radimo, gradimo i stvaramo bolje uvjete našim stanovnicima. S ulaganjima u OŠ Draškovec nećemo stati. Odmah iza Nove godine kreće energetska obnova škole, vrijedna više od 3 milijuna kuna. Povukli smo značajna sredstva iz EU fondova te iduće godine očekujem novo otvaranje obnovljene školske zgrade – rekao je Posavec.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje