Povežite se s nama

Sport

Barokovci osvojili 49 medalja na Memorijalu „Anto Dragić“ u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Članovi varaždinskog Baroka u subotu, 15. prosinca, nastupili su na 3. Memorijalu „Anto Dragić“ u Čakovcu.

U konkurenciji od 216 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije osvojili su ukupno 49 medalja, od toga 21 zlatnu, 14 srebrnih i 14 brončanih.

U kategoriji C najuspješnija je bila Sara Marković, koja je osvojila pet zlatnih medalja, na 50 slobodno, 100 slobodno, 50 prsno, 100 prsno i 50 leptir, te srebrnu medalju na 200 prsno. Ivona Jurković je osvojila dvije zlatne medalje, na 50 i 100 leđno, dok je na 100 slobodno bila srebrna, a na 50 slobodno brončana.

Teodora Liber Kos okitila se s tri brončane medalje: na 50 leptir, 100 slobodno i 100 prsno. U istoj kategoriji kod dječaka Mihael Kolarek je osvojio četiri zlatne medalje, u disciplinama 50 i 100 slobodno, 50 leđno i 100 leđno, te srebrnu medalju u disciplini 50 leptir. U disciplini 100 prsno do medalje je doplivao i Andro Šantek (bronca).

U kategoriji B Anamarija Zavrtnik ostvarila je uspjeh vrijedan pažnje osvojivši zlatne medalje na 50 i 200 slobodno i 100 leptir. Nika Dobovičnik je pobijedila na 100 slobodno, a osvojila je i četiri bronce, na 50 i 200 slobodno te 50 i 100 leđno. Petra Švetak se okitila zlatom na 100 prsno i srebrom na 50 prsno te broncom na 200 leđno. Također su se istaknule i Leona Juriša, koja je bila druga na 100 slobodno te treća na 50 leđno i 200 slobodno, te Maša Manojlović s broncom na 100 prsno. U istoj kategoriji kod dječaka istaknuo se Luka Štumberger s dvije zlatne medalje na 50 prsno i 100 slobodno te srebrnom na 200 slobodno. Luka Kokotec uzeo je zlato na 100 leđno, dok je na 200 leđno bio drugi. Niko Balenta se okitio srebrom na 100 leptir, a bronce je osvojio u disciplinama 100 i 200 leđno te 200 slobodno. U kategoriji C najuspješnija je bila Petra Gašparac, koja je osvojila zlatnu medalju na 50 prsno i srebrnu medalju na 50 leptir. Dora Jurak je bila treća na 200 slobodno, dok je kod plivača odličan bio Lovro Pintarić sa zlatom u disciplini 200 slobodno, srebrom na 50 slobodno i broncom na 100 slobodno.

Istaknimo da su u kategoriji C najboljim plivačima mitinga proglašeni Sara Marković i Mihael Kolarek, a u kategoriji B Anamarija Zavrtnik i Luka Štumberger.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje