Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Student Lovro Horvat novi je predsjednik Udruge studenata Međimurja

Objavljeno:

- dana

Udruga studenata Međimurja organizirala je krajem prosinca u prostorijama Zavičajnog društva Međimurja osmu po redu godišnju skupštinu.

Bivši predsjednik Udruge Roberto Skoliber izvijestio je o radu Udruge u protekloj godini, za koju kaže da je bila i više nego uspješna. Nakon toga, glasovanjem je izabrano novo vodstvo, na čelu s predsjednikom Lovrom Horvatom, studentom četvrte godine Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, dosadašnjim tajnikom Udruge. Novi potpredsjednik Udruge je Luka Crnčec, a nova tajnica Marta Sabol. Ostali izglasani članovi predsjedništva su: Antonija Jančec, Katarina Horvat, Ana Zrna, Kristina Lajtman, Karlo Jambrović, Filip Lisjak, Karlo Stojko i Dario Gašparić. – Nakon niza događanja i projekata koje smo organizirali u ovoj godini, poput tradicionalnih Međimurskih fešta u Zagrebu, “Urbanovog 2018”, “Kam na faks”, pub kvizova i ostalih druženja studenata, aktivnosti smo zaokružili sudjelovanjem na Sajmu dobrote u Gimnaziji Josipa Slavenskog. Isto tako, u božićnom duhu prigodnim poklonima uveselili smo jednu međimursku obitelj slabijeg socijalnog statusa, te apeliramo na sve naše članove da se solidariziraju s potrebitima u ovo blagdansko vrijeme – navode iz Udruge studenata Međimurja. Uz to, kako su se mnogi studenti vratili u Međimurje za božićne praznike, organizirali su i studentski party u međimurskom clubu Podroom, gdje smo se zabavljali do ranih jutarnjih sati.

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje