Povežite se s nama

Međimurje

U obilasku radova: završava se i sportska dvorana u Goričanu

Objavljeno:

- dana

Nakon otvaranja sportskih dvorana u Orehovici, Draškovcu i Strahonincu, sredinom ožujka bit će završeni radovi na dugoočekivanoj školskoj sportskoj dvorani u Goričanu.

U dvorani, čiju izgradnju financiraju Međimurska županija i Općina Goričan, svoj dom će pronaći brojne udruge i klubovi, što će unaprijediti kulturni i sportski život stanovnika.

Obilazak

Završne radove na vanjskom uređenju dvorane i parkirališta obišli su župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Branko Sušec, direktor MIN-Međimurje Investicije Nekretnine d.o.o. Ivan Vinković, predstavnik izvođača završnih radova Stanko Tkalčić i ravnatelj Osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec.

Izgradnja školske sportske dvorane započela je 2013. godine. Tijekom godina došlo je do nekoliko zastoja u izgradnji, ali već su prošle godine osigurana sredstva za završetak ove investicije. Predviđena vrijednost ulaganja u radove i opremu iznosi 12.766.000 kuna.
Župan Matija Posavec obišao je sportsku dvoranu koju će kroz koji mjesec koristiti 178 učenika OŠ Goričan te brojne udruge, klubovi, mještani.

– Ovo je još jedna od kapitalnih investicija u obrazovanju u Međimurskoj županiji, dvorana će biti mjesto druženja za sve osnovnoškolce čija se nastava tjelesnog odgoja do sada održavala u neodgovarajućim prostorima, a uskoro ćemo započeti i s energetskom obnovom zgrade osnovne škole – rekao je župan Posavec.

Površina dvorane sa popratnim sadržajem iznosi 1300 kvadratnih metara i može primiti 270 gledatelja. U okviru dvorane se nalaze i svlačionice, sanitarije, prostorije za nastavnike, kotlovnica, ventilacijska komora i spremište sprava.

Dvorana je povezana sa školom spojnim hodnikom, a u prostoru između škole i dvorane uređen je atrij površine 300 kvadratnih metara predviđen za razne aktivnosti.

Radovi na dvorani bit će završeni sredinom ožujka

Ravnatelj škole Zlatko Varošanec istaknuo je da nestrpljivo očekuju otvorenje dvorane. Veseli se budućim projektima, među kojima ističe energetsku obnovu kojom će se za 35-ero zaposlenika škole i 178 učenika u 11 razrednih odjeljenja osigurati izvrsni uvjeti za rad i učenje.

Dodajmo da je u Međimurskoj županiji u tijeku obnova dvadeset osnovnih i pet srednjih škola.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje