Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina škaricama Benka i lijepim golom Senića svladali Kustošiju

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina kod kuće su se vratili na pobjednički kolosijek. Slavili su u 18. kolu protiv Kustošije 2:1.

Prvi su zaprijetili gosti u 3. minuti kada je Karlo Darojković opasno odapeo izvana i uzdrmao gredu. Varaždinci su se u nastavku probudili i opasni su bili u 8. minuti. Kapetan Dario Jertec teledirigiranom loptom pronašao je Japanca Yokoyamu, kojeg je u nastavku akcije srušio gostujući kapetan Matija Cmrečnjak. Iz slobodnog udarca s 16 metara pokušao je varaždinski napadač Leon Benko čiji je udarac otišao preko prečke. U 14. minuti gosti su poveli. Prekrasan pogodak iz slobodnog udarca postigao je Ivan Al Tharwan, koji je punom nogom s oko 25 metara pogodio savršeno – u same rašlje. U 19. minuti još jedna majstorija. Ovaj put u glavnoj ulozi je bio Leon Benko koji je škaricama s 10 metara nakon odbitka pogodio za izjednačenje. U 27. minuti Varaždinci su skoro stigli i do preokreta. S desne strane u šesnaesterac nabacio je Emanuel Črnko, no Yokoyama je bio prekratak. U 40. minuti Varaždinci su napokon preokrenuli, a preokret je kreirao varaždinski stoperski par. Nakon ubacivanja Jerteca, Stolnik je glavom pronašao Senića koji je nogom s deset metara pogodio za 2:1.

Mogli i povisiti prednost!

U 45. minuti mogli su domaći nogometaši povisiti prednost. Nabacio je Mario Brlečić, loptu je glavom Benko proslijedio do Črnka i njegov udarac glavom krajnjim naporima u korner izbio je vratar gostiju Darijan Radelić Žarkov. U drugom dijelu Varaždinci su imali dominaciju. U 60. minuti opasan je bio Benko nakon ubacivanja Črnka. Najbolji prigodu u drugom poluvremenu gosti su imali u 66. minuti kada je Tharwan pucao glavom s desetak metara, no varaždinski vratar Ivan Nevistić odlično je obranio. U nastavku su gosti dobro odolijevali domaćim napadima pa je rezultat do kraja ostao 2:1. – Čestitam domaćinu i nadam se da će to biti budući prvoligaš. Došli smo s ciljem da pariramo vrlo kvalitetnoj ekipi. Da smo izdržali pet do deset minuta nakon vodstva, utakmica bi se možda drugačije razvijala. U drugom dijelu dobro smo parirali i sveukupno sam zadovoljan – rekao je Ante Ivanda, trener Kustošije. Njegov kolega Karačić prije subotnjeg susreta najavio je tešku utakmicu, a tako je bilo na kraju. – Teška utakmica s lošim startom za nas. Imali smo sreću da smo se brzo vratili nakon gostujućeg eurogola. Šteta da nismo prije kraja prvog dijela povisili vodstvo i utakmicu odveli u mirnije vode – naglasio je Karačić. Budući da je Šibenik kod Solina odigrao 1:1, Varaždinci su se vodećim približili na tri boda. – Dobivamo šansu, gubimo šansu. Moramo se koncentrirati samo na sebe. Pokazali smo karakter što me raduje. Šibenik ima svoje utakmice, a mi svoje pa su ovo vrlo vrijedna boda – zaključio je Karačić.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje