Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Učenici u Varaždinu završili u marici, na očevidu i oči o oči sa specijalcima

Objavljeno:

- dana

Danas, 10. travnja, ispred i unutar sportske dvorane II. Gimnazije Varaždin održao se niz aktivnosti kojima su se promovirale Policijska škola „Josip Jović“ i Policijska akademija.

Pripadnici policije prisutnima su predstavili razne rodove policije te svu opremu i tehniku koju koriste temeljna, prometna, granična, specijalna, interventna i kriminalistička policija. Policijski demo timovi izveli su pokazne vježbe rukovanja vatrenim oružjem, demonstracije borilačkih vještina i uporabe sredstava prisile, prezentaciju očevida kaznenog djela te prometne nesreće. Osim toga, zainteresirani učenici su na improviziranom poligonu mogli iskušati svoje tjelesne i motoričke sposobnosti. – Danas smo došli zajedno s PU Varaždinskom promovirati Policijsku akademiju i zvanje policajac/policajka te Policijsku upravu. Cilj je ovdje upoznati mlade da je od 1. ožujka raspisani natječaj za upis u Policijsku školu, koji traje do 31. srpnja. Sve informacije o natječaju zainteresirani mogu dobiti na našim internetskim stranicama. Ukratko, važno je da kandidat ima završenu četverogodišnju srednju školu, da nema više od 28 godina, da je psihički, zdravstveno i motorički spreman te da ima određeno znanje iz opće kulture. Ove godine imamo 746 polaznika, a od toga je 30% mladih djevojaka koje su vrlo često puno bolje u rukovanju vatrenim oružjem od mladića. Jako su dobre u sportu i samoobrani, tako da bih ja bila vesela kada bismo opet imali barem toliki broj mladih djevojaka – rekla je Renata Odeljan, voditeljica Policijske škole „Josip Jović“.

Foto i video

FOTO Gužve kod Arene Varaždin već traju, a razlog je glazba Aleksandre Prijović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Aleksandra Prijović danima puni dvorane diljem Hrvatske, pa i šire.

Varaždin nije iznimka jer se danas u Areni Varaždin održava prvi od njezina tri koncerta u ovom gradu.

Koncert počinje u 20 sati, ali gužve kod varaždinske Arene počele su već oko 19 sati. Publika uglavnom mlađe dobi željna je poslušati popularnu pjevačicu i njezine hitove.

Provjerite tko je sve krenuo na prvi koncert.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Uoči Dana planeta Zemlje održana Zelena čistka u Maruševcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Općine Maruševec i Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, a uoči Dana planeta Zemlje, održana je eko-akcija Zelena čistka.

Cilj akcije bio je iz prirode ukloniti nepropisno odbačen otpad te time istaknuti važnost odgovornog postupanja s otpadom i utjecati na svijest djece i građana jer je briga o okolišu dnevni zadatak svakog pojedinca.

U akciji su sudjelovali učenici Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, članovi grupe mladih planinara koji su zajedno s voditeljicom Brankicom Vrbanec i ravnateljem škole Tomislavom Vincekom obišli i očistili okoliš oko triju škola na području Općine Maruševec, kao i prostor oko prometnica.

Zelenoj čistki organiziranoj u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec priključio se i načelnik Mario Klapša. Neodgovorno odbačen otpad kojeg su mladi aktivisti pronašli u prirodi na nekoliko lokacija zbrinut je u Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec kojega su učenici sa svojim voditeljima uz pomoć djelatnika Reciklažnog dvorišta i razvrstali.

U Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec koje je sagrađeno i pušteno u rad 2022. godine građani mogu bez naknade dostaviti različite vrste opada, od baterija i žarulja do manjih količina građevinskog otpada, svakog ponedjeljka i četvrtka od 10 do 16 sati, kao i prve subote u mjesecu od 8 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje