Povežite se s nama

Život i društvo

Gradit će se kružni tok na državnoj cesti D2 u Trnovcu kod Zone Sjever

Objavljeno:

- dana

Uoči Dana Općine Trnovec Bartolovečki, koji se obilježava 17. travnja, stigle su dobre vijesti – kreće se s izgradnjom kružnog toka na državnoj cesti D2 u Trnovcu kod Zone Sjever.

Dobre vijesti donio je član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić.

– Zahvaljujući načelniku Općine Trnovec Bartolovečki Zvonku Šamecu i uviđajući potrebe za rotorom na izlazu iz Zone Sjever, Hrvatske ceste su prije godinu dana pokrenule cijeli projekt pripreme dokumentacije i pripreme za izgradnju rotora u Trnovcu. 16. travnja je građevinska dozvola postala pravomoćna. S time su svi uvjeti koji su potrebni za izgradnju rotora ostvareni. Hrvatske ceste sada pokreću postupak javne nabave. Kroz nekoliko mjeseci svi akti bi trebali biti gotovi i trebalo bi se krenuti u izgradnju rotora – izjavio je Leverić te dodao da se, prema redovnom planu, početak izgradnje očekuje za šest mjeseci.

– Vrijednost cijele investicije je oko 4 milijuna kuna bez PDV-a. To u potpunosti financiraju Hrvatske ceste. Znamo da je preko 3000 ljudi zaposleno u Zoni. U špici dolaska i odlaska na posao stvaraju se velike gužve na državnoj cesti – rekao je član Uprave Hrvatskih cesta te najavio povećanje sigurnosti na državnoj cesti D2, i u Trnovcu, ali i do Dubrave Križovljanske, dodatnim osvjetljavanjem pješačkih prijelaza.

Leverić je naglasio veliku pomoć Općine Trnovec Bartolovečki u projektu izgradnje kružnog toka na državnoj cesti.

Načelnik, HNS-ov Zvonko Šamec, ističe da se ovime rješava veliki prometni problem.

– Izdane su dozvole da bi u Hrvatskim cestama mogao početi postupak javne nabave za izgradnju rotora. Nadam se da će do kraja godine ovaj veliki problem u našoj općini biti riješen. Unatrag godinu i pol dana, kako se na mjestu člana Uprave Hrvatskih cesta nalazi Alen Leverić, riješili smo i neke sitnije probleme koje smo imali na državnoj cesti, a vezani su na sigurnosti prometa – kazao je Šamec te dodao da je, osim s Hrvatskim cestama, zadovoljan suradnjom sa svim državnim i županijskim trgovačkim društvima.

– Investicije koje smo imali svih ovih godina, a sedmu godinu sam načelnik, bile su velike i značajne, preko 50 milijuna kuna ulaganja svih državnih tvrtki i trgovačkih društava s područja Varaždinske županije – istaknuo je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje