Povežite se s nama

Život i društvo

Uskršnja izložba Učeničke zadruge Vrčeki u Viničkoj tradicijskoj kući

Objavljeno:

- dana

Učenička zadruga Vrčeki iz Osnovne škole Vinica organizirala je izložbu radova sekcija u Viničkoj tradicijskoj kući u razdoblju od 20. do 22. ožujka pod nazivom “Vuzim i Vrčeki – kaj su naše ruke napravile”.

Izložbu je svečano otvorio načelnik Općine Vinica, dr.sc. Branimir Štimec, prof., a riječi pozdrava i pohvale za trud i angažman uputila je i ravnateljice škole Mirjana Jambriško. Tijekom trodnevnog programa izložbu su razgledali djelatnici osnovne škole s učenicima, vrtićke grupe s odgojiteljicama i ravnateljicom Dječjeg vrtića Vinica, članovi KUD-a Vinica, predstavnica Udruge mladih Umami Vinica te drugi mještani općine. Posjetitelji su imali prilike poslušati priče o nekadašnjim uskršnjim običajima koje su pripovijedale učenice članice Povijesne sekcije.

Učitelji su s nekim razrednim odjelima realizirali nastavu u tradicijskoj kući. Voditeljice sekcija održale su radionice ukrašavanja pisanica prirodnim tehnikama i radionicu izrade cvjetnih puški za učenike i mještane u suradnji s bivšom ravnateljicom škole, Anicom Hrnčić te djelatnicama Srednje škole Arboretum Opeka, Vericom Tot, Blaženkom Adamić Gregurec i Gabrijelom Adamić. Voditeljica zadruge Vrčeki, Suzana Mihelčić, izuzetno je zadovoljna podržanom idejom o realizaciji izložbe te zahvaljuje voditeljicama sekcija na angažmanu te podršci i posjećenosti izložbe od strane školskih djelatnika, partnera, načelnika i mještana općine Vinica.

Život i društvo

Sutra će policija nadzirati pješake i bicikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu 26. lipnja 2024. godine 8 do 16 sati, sve policijske postaje provodit će operativnu akciju „Nadzor pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava“.

Akcijom će rukovoditi Služba za javni red i sigurnost, a provodi se u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Policijske uprave međimurske.

Akcija se provodi u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Novi Marof poziva građane da prijave štete od tuče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak donio je dana 20.6.2024. godine Odluku o proglašenju prirodne nepogode – tuča, za područja Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum, koja je prouzročila velike materijalne štete na poljoprivredi, komunalnoj infrastrukturi i prometu dana 16.6.2024. godine.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika (s područja Grada Novog Marofa) sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda i Pravilniku o registru šteta od prirodnih nepogoda, nakon čega su dužni prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete.

Šteta se prijavljuje na Obrascu PN, putem e-maila: [email protected], poštom na adresu Grad Novi Marof, Trg hrvatske državnosti 1, Novi Marof, ili osobno u nadležnom odjelu Grada Novog Marofa, 1. kat, soba br. 7, zaključno do 14. srpnja 2024. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje