Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarac (62) nije se zaustavio kod pružnog prijelaza kod Jalžabeta pa ga udario vlak

Objavljeno:

- dana

Izvijestili smo da je jučer, 23. travnja u 9.40 sati kod Jalžabeta, putnički vlak je naletio na osobno vozilo, te je jedna osoba zadobila ozljede.

>>Putnički vlak naletio na automobil u Jalžabetu, 62-godišnjak prevezen u bolnicu

Osobnim vozilom je županijskom cestom upravljao muškarac starosti 62 godine iz smjera Jalžabeta u smjeru Šemovca.

Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, svojim vozilom se nije zaustavio na prometni znak obavezno zaustavljanje, već je ušao na pružni prijelaz u trenutku kada je željezničkom prugom naišao putnički vlak kojim je na relaciji Koprivnica-Varaždin upravljao strojovođa starosti 53 godine.

Vlak je udario u desni bočni dio vozila, te je vozilo odbačeno na šljunčani dio. Vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje