Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Varaždinka Maja okušala se u tandemskom skoku s padobranom: “Najljepše je skakati iznad svoga grada”

Objavljeno:

- dana

Nebo istočnog dijela Varaždina u petak, 26. travnja, krasili šareni su padobrani.

Naime, članovi varaždinskog Padobranskoga kluba Apollo treći su put organizirali padobranski vikend pod nazivom „Varaždin boogie 2019.“, koji se održava na varaždinskom aerodromu. Predviđeno je da padobranci skaču još u subotu i nedjelju, 27. i 28. travnja, ali to će ovisiti o vremenskim prilikama. S padobrancima smo na aerodromu porazgovarali u petak popodne kada su se zaljubljenici u ovaj sport pripremali da skoču iz aviona nad varaždinskim nebom. Bilo je mnogo onih koji se i inače bave padobranstvom, ali i građana koji su si uplatili skok padobranom u tandemu, da uživaju. – “Varaždin boogie” jednom godišnje pripremamo za sve zaljubljenike u ovaj sport i one koji se žele okušati u padobranstvu. Skakati s 4000 metara ima posebnu čar. Stigli su nam padobranci iz cijele Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Njemačke. Ukupno 80-ak padobranaca, a očekujemo da ćemo napraviti oko 400 skokova tijekom vikenda, što padobranaca, što tandema. Ljude padobranstvu najviše privuče uzbuđenje – rekao nam je Jurica Gregurić, tajnik Padobranskoga kluba Apollo. Gregurić kaže da u padobranstvu uživaju mladi i stari, neki su se odluči na skok da proslave odlazak u mirovinu. Za tandemski skok se prijavilo 50-ak ljudi, a cijena mu je oko 2000 kuna. On sam skočio od malena, “odradio” je 300 skokova, a napomenuo je u Varaždin tijekom vikenda došao i jedan padobranac koji ima 16.000 skokova. – Putujemo svuda i skačemo, ali najviše u Mađarskoj. U Hrvatskoj baš nema aviona iz kojih se može skakati s željene visine. Onda jednom godišnje pokrijemo trošak pa u Varaždin dođu avioni iz Njemačke, u suradnji s prijateljskim klubovima. Ipak, najljepše je skakati iznad svoga grada. Skače se s 4000 metara, slobodan pad traje oko minute, let pod padobranom traje još oko pet minuta, a leti se brzinom od oko 200 km/h. Uživancija! Straha uvijek ima, ali zdravog straha, onog koji te natjera da dobro provjeriš opremu – objasnio je Gregurić i dodao da je puno truda uloženo u organizaciju samo da se nešto organizira na domaćem terenu. Padobranski vikend „Varaždin boogie 2019.“ održava se podršku i pokroviteljstvo grada Varaždina, Zajednice sportskih udruga grada Varaždina i Policijske uprave varaždinske. Svi su pozvani da dođu i gledaju padobranske skokove. PK Apollo jedan je tandemski skok poklonio čitateljici Regionalnog tjednika Maji Denac iz Varaždina. – Jako me zanimalo kako to sve izgleda. Jedva sam dočekala da skočim padobranom iz aviona, bilo je odlično! Zbog posla sam često putovala avionom i željela skočiti padobranom, a ovo mi je i divan poklon, jer mi je za koji dan rođendan. Osjećala sam adrenalin, ali straha nema. Živa i zdrava sam se ponovo našla na tlu! – rekla nam je Maja, koja i inače voli adrenalinske sportove, a dodala je da joj je sljedeći u planu bungee jumping.

Maja Denac s vodstvom Kluba Apollo

Foto i video

FOTO U Općoj bolnici Varaždin umjetničkom izložbom obilježili Međunarodni dan sestrinstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Opća bolnica Varaždin u proteklih nekoliko dana provodi različite aktivnosti unutar ustanove i van nje kako bi na poseban način obilježili Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara koji se obilježava 12. svibnja.

Tim je povodom u srijedu, 8. svibnja, održana prigodna svečanost i umjetnička izložba djelatnika bolnice.

Prisutne je pozdravio ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Damir Poljak, koji je istaknuo kako medicinske sestre i tehničari za zdravstveni sustav čine nemjerljivo mnogo.

– Ono što činimo svi zajedno na dobrobit pacijenata, na poboljšanje uvjeta i kvalitete života svih naših sumještana, možemo zahvaliti cijeloj jednoj organizacijskoj strukturi koju svi zajedno gradimo – poručio je ravnatelj Poljak te svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitao njihov dan.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Željka Gajski i glavna sestra bolnice tim je povodom rekla kako se Danom medicinskih sestara i tehničara obilježava njihova cjelokupna uloga koju imaju u zdravstvenom sustavu ujedno naglasivši i zajedništvo i veliku sestrinsku obitelj.

– Važno je napomenuti da se sestrinstvo susreće sa strašno velikim izazovima, a jedan od njih je zasigurno manjak i nedostatak medicinskih sestara. Svakako da to utječe na organizaciju koju imamo u sestrinskoj službi i dogovor koji moramo dati na brojne medicinsko-tehničke zahvate i sestrinske intervencije, ali sve s ciljem pružanja kvalitetne zdravstvene skrbi – kazala je Gajski.

Ispred Varaždinske županije Dan medicinskih sestara i tehničara čestitala je predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, Spomenka Kiđemet Piskač, koja je pohvalila izložbu.

– Netko je rekao da velika umjetnička djela ne može napraviti maleni čovjek. Ova sva djela su velika upravo zbog toga jer su ih napravili veliki ljudi, a to su naše medicinske sestre i tehničari koji se požrtvovno 24 sata dnevno brinu o našim pacijentima – rekla je Kiđemet Piskač.

Na svečanosti su umjetnicima uručene i zahvalnice, a ispred umjetnika obratila se Tanja Novoselec koja se zahvalila svima koji su sudjelovali u izložbi.

– Bez obzira na njihov posao koji je izuzetno težak i zahtjevan, nikad nas nisu zaboravile i svake godine organiziraju izložbu i zovu nas izlagače – rekla je Novoselec.

Dodajmo da su medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan čestitali i član Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, Alen Leverić, pročelnik službe za interne bolesti Željko Vojnović te pomoćnica ravnatelja za kvalitetu, Larisa Čmelak.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Ludbreg je ovog vikenda nezaobilazno mjesto za zaljubljenike u cvijeće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIC

U Ludbregu je prvi svibanjski vikend rezerviran za 27. po redu sajam cvijeća Flora Centrum Mundi.

Izložbeno – prodajni dio sajma cvijeća i ove se godine održava na Otoku mladost od 3. do 5. svibnja.

Ludbreški kraj prepoznat je kao dio Hrvatske u kojem cvjećarstvo ima važnu ulogu pa je zato sajam cvijeća ovog vikenda nezaobilazno mjesto za sve koji vole cvijeće ili se žele opskrbiti sadnicama za dolazeću sezonu.

Manifestaciju obično posjeti oko 30.000 ljudi, a ove bi godine ta brojka mogla biti i veća jer se održava i dodatni sadržaj – Blues festival.

U dvorcu Batthyany održava se bonsai izložba, a na Zanatskom trgu je Dječji cvjetni korzo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje