Povežite se s nama

Sport

Istok Rodeš nakon odlične sezone: Spreman sam za velike stvari, u svojoj glavi nemam limita!

Objavljeno:

- dana

Iza varaždinskog skijaša Istoka Rodeša sezona je iz snova. U slalomskom poretku Svjetskoga kupa završio je na 21. mjestu, a osvojio je naslov najboljeg skijaša u slalomu Europa kupa.

– Naravno da se uvijek može bolje. Treba naučiti iz pogrešaka i popraviti ih da bi iduće sezone rezultati bili još bolji – naglasio je Istok Rodeš, s kojim smo razgovarali u Varaždinu.
Najbolje rezultate u slalomu Svjetskoga kupa ostvario je na zagrebačkom Sljemenu i u talijanskoj Madonni di Campiglio.

Pozornost

Rodeš je u tim slalomskim utrkama uspio osvojiti sedma mjesta, skrenuvši pozornost javnosti na sebe.

– Mnogi su govorili da je hrvatsko skijanje gotovo s odlaskom Ivice Kostelića u mirovinu jer su mnogi mislili da smo mi morali nastaviti s rezultatima gdje je stao Ivica. No, svi mi, Zubčić, Kolega, Vidović, pa tako i ja, imamo svoj put. Znali smo da imamo kvalitetu, a samo je moralo proći određeno vrijeme – naglasio je Istok Rodeš, koji je istaknuo da mu je najteža utrka u karijeri bila ove godine na zagrebačkom Sljemenu.

Savjetima mu pomaže proslavljeni skijaš Ivica Kostelić

– Dobro se nosim s pritiskom u karijeri, no poklopilo se da prije Sljemena osvojim sedmo mjesto u Madonni, pa se očekivalo da to ponovim i u Zagrebu. Lako je napraviti rezultat, no teško ga je ponoviti ili popraviti. Sretan sam što sam uspio – dodao je 23-godišnji skijaš kojem je mukotrpno svakodnevno treniranje kao vodu piti.

Gotovo svakog dana ustaje vrlo rano, nekad je to 4.30, nekad 8.30, a spavati ide u 21 sat. Spavanje pomakne tri sata kasnije samo tjedan dana prije noćnih utrka.
Kad je u rodnom Varaždinu, a to je vrlo rijetko, odradi i boksačke treninge kod proslavljenog borca Gorana Borovića.

– Zna se koji su mi prioriteti u životu i ne znam što bi se trebalo dogoditi da otkažem trening. Fokusiran sam 120 posto na rad. Sportaši koji mjesec dana imaju pauzu nisu sportaši jer su ti tri dana potrebna da se odmoriš fizički, a sedam da se odmoriš psihički. Kad sam u Varaždinu, odrađujem boksačke treninge, i to mi pomaže da se kondicijski dižem. Klasični trening boksa je sličan skijanju. Iako si umoran, moraš biti fokusiran i uz to brz i eksplozivan. Tako je i kod skijanja: u zadnjoj trećini staze moraš biti fokusiran na stazu, a uz to moraš biti eksplozivan i brz jer u suprotnome nećeš ostvariti dobar rezultat – objasnio nam je Istok.

Nova sezona

Za izlaske i preduga druženja s prijateljima nema previše vremena, a najveća podrška mu je obitelj.

Za novu sezonu već se mukotrpno sprema, a hoće li Varaždinac doseći uspjehe Ivice Kostelića, koji je osvajao olimpijske medalje, veliki i male kristalne globuse?

– Imamo odlične trenere, no Ivica nam daje savjete koji zlata vrijede. On je prošao neke stvari i točno predvidi svaku situaciju na stazi. Hoćemo li ikad doseći njegovu razinu? Vjerujem da hoćemo kad sve sjedne na svoje mjesto. U svojoj glavi nemam limita. Prirodno bi bilo da sada uđem među 15 najboljih u slalomu. No, ne razmišljam u smjeru da nešto moram osvojiti, već idem utrku po utrku – zaključio je Rodeš.

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje