Povežite se s nama

Crna kronika

Golobrada banda koja je upala starici u kuću, a zatim udarila policijski auto je u istražnom zatvoru

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage i pripremnog postupka, pred Županijskim sudom u Varaždinu podiglo optužnicu protiv mlađeg punoljetnog hrvatskog državljanina (rođenog 2000. godine) i podnijelo prijedlog za izricanje odgojnih mjera prema dvojici maloljetnih hrvatskih državljana (rođenih 2002. i 2001. godine) zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva, tjelesne ozljede, pokušaja prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari.

Okrivljenog mlađeg punoljetnika i dvojicu maloljetnika tereti se da su 5. siječnja 2019. oko 22.30 sati u Macincu, maskirani kapama s prorezom na očima, razbili prozor kupaonice na kući 78-godišnje oštećenice i ušli u unutrašnjost, a oštećenica se zaključala u spavaću sobu, te da su snažnim guranjem i udaranjem izbili okvir vrata, ušli u sobu, oborili oštećenicu i uzeli joj mobitel iz ruku nanijevši joj tjelesne ozljede.
Tereti ih se da su uperili u nju odvijač i plastični pištolj i zatražili da im preda novac, ali se oštećenica opirala i uspjela pobjeći iz kuće, nakon čega su uzeli iz kuće i zadržali za sebe više ručnih satova, više komada zlatnog nakita i druge predmete.

Maloljetnika (2002.) se tereti da je istog dana oko 23,00 sati u Šenkovcu, upravljajući osobnim vozilom u kojem su bili okrivljeni mlađi punoljetnik i drugi maloljetnik; nakon što su policijski službenici po primljenoj obavijesti o njihovom kretanju postavili službeno policijsko vozilo poprečno na cesti i davanjem svjetlosnih i zvučnih znakova naredili da zaustavi vozilo; u cilju da spriječi policijsko postupanje ubrzao vožnju i uspio obići policijsko vozilo te nastavio voziti poljskim putem i preko livade. Policijski službenici su ga dostigli službenim vozilom i vozili usporedno s njim da spriječe njegov daljnji bijeg, pa je maloljetnik svojim vozilom dvaput udario u policijsko vozilo i oštetio ga, ali je nakon toga zaustavljen.

Mlađi punoljetnik i maloljetnici se nalaze u istražnom zatvoru, a Vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje