Povežite se s nama

Sport

Varaždinski biciklist Kristijan Đurasek suspendiran zbog dopinga!

Objavljeno:

- dana

Najbolji hrvatski biciklist Varaždinac Kristijan Đurasek (31) našao se u velikim problemima. On je suspendiran zbog sumnji da je koristio doping, objavila je Međunarodna biciklistička organizacija, a piše 24 sata.

Prema šturim informacijama koje stižu iz organizacije, sumnja se da je zabranjena sredstva koristio tijekom 2017. godine. Oni su do toga došli u suradnji s austrijskim vlastima, a Međunarodna biciklistička organizacija i Biciklistička antidopinška organizacija jako blisku surađuju sa Svjetskom antidopinškom organizacijom (WADA) u vezi ovog slučaja.

Vijest o suspenziji ga je sustigla usred treće etape na utrci Tour of California gdje je bio 49. u ukupnom redoslijedu u momčadi UAE team Emirates.

U priopćenju ne stoji što je točno koristio i koliko će trajati suspenzija, a to sve zavisi o izvještaju kojeg će hrvatski biciklist morati predati Međunarodnoj biciklističkoj organizaciji.

Osim njega suspendiran je i Slovenac Kristijan Koren, a obojica su osumnjičeni da su povezani sa aferom Aderlass, dodaje UCI. Slovenac Borut Božić i Talijan Alessandro Petacchi, koji su se prestali aktivno baviti biciklizmom, također se spominju u priopćenju UCI-ja vezano za ovu aferu.

Đurasek je Hrvatsku predstavljao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i u Rio de Janeiru 2016. godine. Karijeru je počeo 2005. godine, a na prvu pobjedu u profesionalnom biciklizmu čekao je do 2011. kada je slavio u jednoj etapi na utrci u Folignanu u Italiji.

Najveći uspjeh u karijeri mu je pobjeda na Tour of Turkey u momčadi Lampre-Merida. Imao je i etapnu pobjedu na Tour of Croatia, a na utrci s koje je suspendiran zbog dopinga je prošle godine bio ukupno deveti, što mu je bio najbolji rezultat u posljednje vrijeme.

Na Grand Slamu biciklizma (najvažnije biciklističke utrke na svijetu, Vuelta a España, Giro d’Italia, Tour de France) najbolji plasman bio mu je 40. mjesto, i to 40. na velikoj nagradi Francuske 2018. godine. Prijavio se na tu utrku i ove godine, ali od toga neće biti ništa zbog suspenzije koju je dobio.

Izvor: 24 sata

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje