Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Svijet poludio za uredskim mačkama iz Varaždina!

Objavljeno:

- dana

Varaždinska komunalna tvrtka Čistoća brine o napuštenim životinjama, a sada se za cijelu priču zainteresirao i britanski BBC.

Mačke su se u Čistoći pojavile sredinom 2016. godine i djelatnici su ih odmah počeli hraniti. U zimi su im u jednoj prostoriji omogućili da se nastane. Kasnije su mačke bile vani, no lijepe životinje su se odlučile vratiti u unutrašnjost. – Nije to ničija ideja. Mačke su same odabrale za sebe. Našle dobre ljude koji će „profurati“ njihovu ideju. Bile su one vani nakon zime, no pojavila se najpametnija mačka Flika koja je ime dobila po Herr Flicku, jer šepa i prednjim šapicama je otvorila vrata. Bilo je nekih otpora, no odustali smo i vidjeli da one moraju biti unutra  – rekao nam je Davor Skroza, direktor Čistoće. Tako sada po uredima Čistoće mijauče 19 mačaka, a povremeno se pojavljuje i jedan mačak ribič. – Taj mačak je cijelo vrijeme na Dravi i hrane ga ribiči, no povremeno se i on pojavljuje – smije se Skroza koji je ponosan na maleni „azil“ u tvrtki. Odnosom djelatnika Čistoće prema životinjama oduševljen je Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja. – Vrlo ugodan dojam. Životinjama su pruženi ljubav i dom pa se kao čovjek automatski bolje osjećate. Ovdje postoji odgovornost prema životinjama i razvijanje nužnosti pomoći prema napuštenim životinjama. Životinje nisu krive za svoju sudbinu, a ovdje se ispravlja nepravda koja im se čini odbacujući ih. Ono što želimo je briga i odgovornost. Znači kastracija, mikoročipiranje i cijepljenje, a to se ovdje postiglo– rekao je Oman i dodao da je odgovorno držanje životinja svačija briga. S Čistoćom Prijatelji životinja već neko vrijeme surađuju, a plod njihove suradnje su fotografije i natpisi na kamionima koji ukazuju na udomljavanje životinja. – Planira se nastavak suradnje. Bit će to iznenađenje, jer dobra priča mora imati nastavak – zaključio je Oman.

Zabava & Stil

Strani veleposlanici u Ludbregu učili fotkati, a neki su i “poletjeli“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski fotograf Damir Hoyka u Ludbregu je održao radionicu na kojoj je osnovama fotografiranja i to mobitelom, poučio skupinu europskih veleposlanika.

Motive su pronalazili na najpoznatijim turističkim i povijesnim lokalitetima, pa su veleposlanici osim o fotografiranju puno toga doznali i o tom podravskom gradu.

Veleposlanica Nizozemske te veleposlanici Norveške, Slovenije, Belgije i Finske tu su doznali o kojim postavkama mobitela treba voditi računa kako bi ono što želimo fotografirati ispunjavalo što više elemenata dobre fotografije.

Neki od sudionika priuštili su si i let u osebujnom simulatoru.

– Hvala kolegama na pozivu za sudjelovanje u ovom kreativnom projektu! Osim što smo učili fotkati, probali smo i letjeti na simulatoru u znanstvenom centru financiranom bespovratnim sredstvima Norveške i EGP-a – pohvalili su se iz norveške ambasade.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Tribinama NK Varaždina zbog nove himne Vatrenih danas se prolamao silan huk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nakon brojnih pjesama različite tematike koje dosad kao autor snimio Dražena Popijač Pupi, na red je stigla i nova himna Vatrenih.

Podsjećamo, lani je realiziran projekt himne NK Varaždina u suradnji s Udrugom veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, čiji je član i spomenuti glazbenik.

– Ta himna bila je dobro prihvaćena i potakla me da napravim i jednu originalnu pjesmu za hrvatsku repku. I sam sam bio u ratu kao branitelj pa imam „filing“ kakav drugi autori nemaju – veli naš sugovornik koji potpisuje tekst i glazbu.

Na njega se nadovezao Robert Puja, predsjednik UV 7. gbr „PUMA“, koji se osvrnuo na dugogodišnju suradnju s Pupijem.

– Od ideje do realizacije novog projekta prošlo je kratko razdoblje i prošlog tjedna imali smo radni sastanak na kojem je odlučeno da u snimanju spota i pjesme sudjeluju branitelji. To je bio logičan potez jer su „provučeni“ kroz stihove. Pjesma je prava – navijačka, a danas su na snimanju sudjelovali veterani Roda, 104. brigade, Tigrova i Puma. Iz svake spomenute postrojbe sudjelovalo je po 10 branitelja koji pjevaju refrene u navijačkom stilu. Ideja je bila da mora zvučati moćno – objasnio je Robert Puja.

Dodajmo da je pjesma melodična i zasigurno će biti izvođena tijekom predstojećeg Europskog nogometnog prvenstva i onih natjecanja koja slijede.

Kako je to sve skupa danas izgledalo na stadionu NK Varaždina pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje