Povežite se s nama

Sport

Uspješne ritmičarke Vindije na jakom turniru u Lučkom

Objavljeno:

- dana

Iznimni rezultati

U dvorani SC Lučko održano je najveće i najjače međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina.

Organizator, GK Aura uspio je zahvaljujući velikom trudu i entuzijazmu svih u klubu okupiti velik broj natjecateljki iz čak 21 zemlje s 4 kontinenta. Isticale su se ruske natjecateljke, uz njih vrlo dobre Španjolke, Grkinje, Japanke i cijeli niz drugih vrlo dobrih djevojaka, a i u toj konkurenciji Vindijine ritmičarke uspješno su se nosile. 

Ovaj puta rezultatski su bile bolje djevojke u B programu koje su prvi dan natjecanja osvojile 2 zlatne medalje, no svakako treba istaknuti nastupe naše mlade, nove juniorke Tamare Artić u kategoriji koja je bila najjača na turniru.  

Prvog dana natjecanja natjecalo se u B programu, a za Vindiju su nastupile Leona Pretković koja je osvojila među 29 natjecateljki u kategoriji juniorki B programa  14. mjesto, prejuniorka Sara Crnčec je osvojila 1. mjesto među 10 natjecateljki 2006. godišta kao i naša najmlađa natjecateljka Paulina Tomašković, također 1. mjesto među 13 djevojčica 2009. godišta.

Drugi dan natjecanja nastupalo se u A programu. Naša od ove godine juniorka, Tamara Artić iako je prvi puta nastupala sa sva 4 rekvizita u višeboju kao juniorka, dokazala je i ovaj puta da je ‘dijamant koji treba brusiti’ te će kad uvježba svoj izuzetno težak program kandidirati za finala i na najvećim natjecanjima. Obzirom da je Tamara trenutno među najmlađima, a glavnina konkurentkinja su bile 2 godine starije, iskusnije djevojke i na novi još neuvježbani program dosta je griješila no istakla se nastupom s obručem s kojim je dobila visoku ocjenu 15,000 i završila na 4. mjestu iza dviju grčkih predstavnica i Ruskinje, a ispred Španjolke koja je u višeboju osvojila 3. mjesto. Natjecanje u višeboju Tamara je završila na 8. mjestu, s čunjevima je osvojila 7. mjesto, s trakom 9. mjesto te s loptom 16. mjesto među ukupno 28 natjecateljki.

Lara Domislović i Elena Košćak nastupale su u kategorji pre-juniors te su među 24 djevojke osvojile u višeboju 13. mjesto Domislović odnosno 19. mjesto Košćak. 

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje