Povežite se s nama

Zabava & Stil

Dva dana samo latino: senzualni i eksplozivni ples dolazi u Varaždin!

Objavljeno:

- dana

Zaljubljenici u ples dolaze na svoje. U petak i subotu, 14. i 15. lipnja, u varaždinskom Graberju i Caffe baru Time Out u Areni održat će se prava eksplozija latino-karipskih ritmova i plesova u sklopu festivala Salsa Crew Explosion vol. 2.

Plesat će se salsa – jedan od onih plesova u kojih se teško ne zaljubiti. Zavodljiv i energičan, potječe iz Kube i najpoznatiji je karipsko-latinski ples. No, uz salsu na dvodnevnom festivalu plesat će se i bachata, ples ljubavi i romantike Dominikanske Republike te kizomba, spori i senzualni ples porijeklom iz Angole koji sadrži elemente tanga.

Organizatorice, Blondish Salsa Crew iz udruge Eventon, petak su posvetile senzualnim plesovima, a subotu energičnim pa će tako oni željni brzih ritmova i dinamičnih pokreta moći zaplesati i uličnu verziju salse – reggaeton.

Instruktori – svjetski prvaci u tangu

Polaznike radionica kroz latinsko-karipske plesove vodite će izvanredni instruktori.

– Voditelji radionica senzualnog plesa bachate su Vedran Marčeta i Valentina Vavra, svjetski prvaci u argentinskom tangu. Organizator Salsa festa u Novom Sadu Radovan Ostojić učit će polaznike tajnama Cuban partnerworka, a talentirani Petar Stojanović kizombu. Za reggaeton i afro cuban body movement zaduženi su instruktori već dobro poznati varaždinskim plesačima – Nemanja Lazović i Ramon Carballo – objašnjava Adriana Martinjak, jedna od organizatorica festivala.

Dan za romantiku i dan za energiju

Drugo izdanje salsa festa je prošireno nakon prošlogodišnjeg odličnog odaziva s jednog na dva dana.

– Postoji mnogo ljubitelja salse i plesa koji žele isprobavati nove plesove i usvajati nova plesna znanja. Ovakvi festivali su prava prilika, a naš varaždinski prvi je i zapravo jedini u ovom dijelu Hrvatske. Publika nas je prepoznala prošle godine i dobro se zabavila. Festival smo ove godine produljili i digli na novu razinu, a prepoznala nas je i Turistička zajednica Grada Varaždina – dodaje Adriana.

Plesne radionice koje će se održati u Graberju prate i after-partyji u Time Outu u Areni Varaždin. DJ-evi Igor Popović, Marko Brković  i Marko Kovačević pobrinut će se da svi u slobodnom stilu mogu pokazati novostečene plesne korake.

Svoj mjesto na radionicama možete osigurati prijavom putem Facebook stranice Salsa Crew Explosion Vol.2 – Blondish Salsa Crew: https://www.facebook.com/events/290361298316353 i na [email protected]

Program Salsa Crew Explosion vol. 2.

Petak 14. lipnja – Sensual Friday

Graberje:

17-18 sati – Bachata – Vedran i Valentina (BiH)

18-19 sati – Kizomba – Petar i Paola (SRB)

19-20 sati – Salsa romantica – Petar i Paola

Time-out, Arena Drava

22-04 sati – Sensual warm up party DJ Igor Popović (HRV)

Subota 15. lipnja – Explosive Saturday

Graberje:

10-11 sati – Wake up with Reggaeton – Nemanja Lazović (SRB)

11-12 sati – Salsa Cuban partnerwork – Radovan Ostojić (SRB)

12-13 sati – Bachata – Vedran i Valentina

13-14 sati – Kizomba – Petar i Paola

14-16 sati – Lunch break

16-17 sati –  Salsaton – Nemanja Lazović

17-18 sati – Salsa on 1 partnework – Vedran i Valentina

18-19 sati – Rueda de casino – Radovan Ostojić

19-20 sati – Afro Cuban body movement – Ramon Yudimir Noa Carballo (Kubanac s adresom u Zagrebu)

Time-out, Arena Drava

22-04 – Salsa explosion party  DJ Marko Brković (HRV), DJ Marko Kovačević (SRB)

Zabava & Stil

Zelendvorska avantura – dva dana rekreacije, zabave i druženja u prirodi za cijelu obitelj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi lipanjski vikend: subota 8. i nedjelja 9. lipnja, u predivnom zelenom okruženju izletišta Zelendvor održat će se prvo izdanje jedinstvenog rekreativno-zabavnog festivala za cijelu obitelj pod imenom „Zelendvorska avantura“.

Zelendvorska avantura ime je novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja podijeljenih u četiri „zone“, a koji će izletište Zelendvor pretvoriti u sjajno odredište za zabavni, topli, aktivni proljetni vikend na otvorenom. Festival je osmišljen na način da promovira zdravi, aktivni život, ali i boravak u prirodi u skladu s prirodom te posebni naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i održivost.

Sportsko-rekreativna zona donosi  2. Bombellesovu utrku rekreativaca koja će se, kroz dva manifestacijska dana, trčati na čak četiri trase duljine 1.5, 2.5, 5 i 10 kilometara. Utrka je humanitarnog karaktera s ciljem pomoći obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju i rizičnim čimbenicima Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije. Utrku organiziraju Općina Petrijanec i AK Sloboda. U sklopu sportsko-rekreativne zone bit će održano i popularno natjecanje u sportsko-zabavnim igrama „Give me 5“ te uzbudljivi Treasure hunt.

Prijave na utrku moguće su putem linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2334

Pretprijave na dječje radionice i igre moguće su na: https://forms.gle/VQEBbu5KbiZXkKh27

Piknik zona donosi  – priliku za piknik druženje, razne društvene igre od prirodnih i održivih materijala te večernje kino na otvorenom.

Kreativna zona bit će prepuna radionica i aktivnosti poput radionice izrade igračaka Zagonetno drvo, crtanja prirodnim materijalima, ali i uvijek omiljenog face paintinga te pomalo zaboravljenih dječjih igara poput školice ili twistera odnosno crtanja kredom.

Zabavna zona rezervirana je za  – zabavu uz glazbu uživo i večernje druženje pod toplim i mirisnim lipanjskim nebom u predivnom okruženju Zelendvora.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Duhovi: Faringaši u nedjelju slave 35. obljetnicu svoga rada, a gost im je Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga građana Prigorec i Mjesni odbor Prigorec, u nedjelju, 19. svibnja, organiziraju prigodan program u povodu obilježavanja blagdana Duhovi.

Ova tradicionalna kršćanska svetkovina započet će misnim slavljem u kapelici Sv. Duha u Prigorcu, selu pod Ivanščicom, u 11 sati.

Organiziran je i zabavno – glazbeni program kod Područne škole u Prigorcu, kojim će domaći glazbeni sastav Faringaši obilježiti 35. obljetnicu svoga rada. Njihov nastup počinje u 9.30 sati, a od 12 sati za glazbeni ugođaj pobrinut će se Rajko Suhodolčan. Organizatori najavljuju i goste iznenađenja.

Ugostiteljska ponuda je osigurana pa vas pozivaju da ovu nedjelju provedete u Prigorcu na tradicionalnim Duhovima. Manifestaciju novčano pomaže Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje