Povežite se s nama

Zabava & Stil

Punk rock grupa Crna kronika u subotu svira u Rogozu

Crna kronika

Objavljeno:

- dana

Punk rock grupa Crna kronika, nakon 40 godina od svog prvog nastupa, vratila se ponovo na varaždinsku i hrvatsku rock scenu.

Tako je band prošle godine nastupio pred varaždinskom publikom tri puta, povratničkim koncertom u dvorištu Palače Sermage, na glavnoj pozornici za vrijeme prošlogodišnjeg Špancirfesta, te zajedno s Prljavim Kazalištem na novogodišnjem koncertu, u rasprodanoj varaždinskoj Areni na Dravi.

Krajem 2018. „Crna kronika“ kreće sa snimanjem svog prvog albuma, zahvaljujući svesrdnoj pomoći prijatelja i bivšeg člana – Roberta Kljajića, u čijem je studiju Road Production – Ljutomer, snimljen kompletan glazbeni materijal u suradnji sa snimateljima Markom Kljajićem i Andi Gal. Album, na kojem se nalaze isključivo autorske pjesme. Album je miksan u Zagrebu – Dražen Gavrilović @ Pod.Room Studio, dok je master napravljen u Njemačkoj u studiju Saša Novak OHHO Mastering.

Na poziv diskografske kuće Dallas Records, band sa snimljenim materijalima odlazi u Zagreb i potpisuje ugovor o izdavanju albuma kojeg će ova renomirana izdavačka kuća „izbaciti“ na hrvatsko glazbeno tržište krajem rujna. Album će se naći na policama svih ovlaštenih shopova Dallas Recordsa u Hrvatskoj i šire.
Na prvom singlu „Drži ritam“, koji će uskoro biti promoviran, kao gost je nastupio Valter Kocijančić, osnivač i član legendarne punk-rock grupe Paraf iz Rijeke, koji je otpjevao i snimio back vokal na singlu.

Crna kronika će u subotu, 15. lipnja, uz svesrdnu pomoć Koncertnog ureda Varaždin, na koncertu pred varaždinskom publikom nastupiti u sastavu: Ignac Klarić, vokal; Robert Kontrec, bas gitara, vokal; Srećko Kekez, ritam gitara, Dejan Parlaj Žeta, solo gitara te Ivan Kronja na bubnjevima. Ulaz na koncert koji počinje u 21:30 sati je besplatan i održava se u Rogozu.

Band će izvesti svih dvanaest pjesama s albuma, bit će premijerno izvedeno i nekoliko novih pjesama koje „čekaju“ slijedeći album.

Da podsjetimo, Crna kronika je osnovana 1978. godine u vrijeme pojave punka i novog vala koji su na ovim prostorima i tadašnjoj rock sceni bivše države ostavili neizbrisiv trag.
Nastupajući u mnogim gradovima, zajedno sa ondašnjim zvijezdama punk i rock scene kao što su Azra, Buldožer, Film i Prljavo Kazalište, grupa Crna kronika se uspjela nametnuti publici sa svojim prepoznatljivim pjesmama, kao što su „Stambeni problemi“, „Noćna smjena“, „Varaždinu moj“, „Grupa iz garaže“…

Zabava & Stil

Zelendvorska avantura – dva dana rekreacije, zabave i druženja u prirodi za cijelu obitelj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi lipanjski vikend: subota 8. i nedjelja 9. lipnja, u predivnom zelenom okruženju izletišta Zelendvor održat će se prvo izdanje jedinstvenog rekreativno-zabavnog festivala za cijelu obitelj pod imenom „Zelendvorska avantura“.

Zelendvorska avantura ime je novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja podijeljenih u četiri „zone“, a koji će izletište Zelendvor pretvoriti u sjajno odredište za zabavni, topli, aktivni proljetni vikend na otvorenom. Festival je osmišljen na način da promovira zdravi, aktivni život, ali i boravak u prirodi u skladu s prirodom te posebni naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i održivost.

Sportsko-rekreativna zona donosi  2. Bombellesovu utrku rekreativaca koja će se, kroz dva manifestacijska dana, trčati na čak četiri trase duljine 1.5, 2.5, 5 i 10 kilometara. Utrka je humanitarnog karaktera s ciljem pomoći obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju i rizičnim čimbenicima Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije. Utrku organiziraju Općina Petrijanec i AK Sloboda. U sklopu sportsko-rekreativne zone bit će održano i popularno natjecanje u sportsko-zabavnim igrama „Give me 5“ te uzbudljivi Treasure hunt.

Prijave na utrku moguće su putem linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2334

Pretprijave na dječje radionice i igre moguće su na: https://forms.gle/VQEBbu5KbiZXkKh27

Piknik zona donosi  – priliku za piknik druženje, razne društvene igre od prirodnih i održivih materijala te večernje kino na otvorenom.

Kreativna zona bit će prepuna radionica i aktivnosti poput radionice izrade igračaka Zagonetno drvo, crtanja prirodnim materijalima, ali i uvijek omiljenog face paintinga te pomalo zaboravljenih dječjih igara poput školice ili twistera odnosno crtanja kredom.

Zabavna zona rezervirana je za  – zabavu uz glazbu uživo i večernje druženje pod toplim i mirisnim lipanjskim nebom u predivnom okruženju Zelendvora.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Duhovi: Faringaši u nedjelju slave 35. obljetnicu svoga rada, a gost im je Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga građana Prigorec i Mjesni odbor Prigorec, u nedjelju, 19. svibnja, organiziraju prigodan program u povodu obilježavanja blagdana Duhovi.

Ova tradicionalna kršćanska svetkovina započet će misnim slavljem u kapelici Sv. Duha u Prigorcu, selu pod Ivanščicom, u 11 sati.

Organiziran je i zabavno – glazbeni program kod Područne škole u Prigorcu, kojim će domaći glazbeni sastav Faringaši obilježiti 35. obljetnicu svoga rada. Njihov nastup počinje u 9.30 sati, a od 12 sati za glazbeni ugođaj pobrinut će se Rajko Suhodolčan. Organizatori najavljuju i goste iznenađenja.

Ugostiteljska ponuda je osigurana pa vas pozivaju da ovu nedjelju provedete u Prigorcu na tradicionalnim Duhovima. Manifestaciju novčano pomaže Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje