Povežite se s nama

Život i društvo

Za djecu, mlade i odrasle: kreću prijave na 15. Ljetne filmske radionice u Centru za mlade!

Objavljeno:

- dana

Bliže se filmske radionice koje svakog ljeta organizira udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA.

Tako će se ove godine, 15. puta za redom radionice održavati od 1. do 14. srpnja u Centru za mlade Varaždin na adresi Petra Preradovića 4. Ovog puta VANIMA organizira filmske radionice za sve dobne skupine, a prijave će primati do 27. lipnja.

Radionice su za polaznike besplatne, a kako su mjesta ograničena, organizatori će 28. lipnja obavijestiti sve prijavljene o ishodu prijava.

Cilj je udruge razvijati audiovizualnu djelatnost na području grada Varaždina, pa će tako organizatori prioritet za sudjelovanje dati onima koji se do sada nisu okušali u stvaranju animiranog filma.

Radionicu animiranog filma za djecu vodit će voditelji VANIME, a namijenjena je djeci od 9 do 12 godina. Polaznici će napraviti kratku animiranu minijaturu na zajednički odabranu temu. Radionica će biti održana od 1. do 5. srpnja u jutarnjim satima.

VANIMA je partnerska organizacija na projektu „Svi smo mi kultura“ koji provodi s Udrugom mladih Varaždinski underground klub – V.U.K., te ostalim partnerskim organizacijama, a projekt je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Svi zainteresirani mogu se uključiti u dvije besplatne radionice.

Tako će radionica eksperimentalnog filma biti održana u suradnji s udrugom „Izvan fokusa“, a namijenjena je svim zainteresiranim mladima, ali i članovima organizacija civilnog društva.

Radionicu će voditi Marko Mikšić, a polaznici će snimati DSLR fotoaparatom, dok će u  montaži pripomoći suradnik Ivan Stjepan Lucić. Ovo je jedinstvena mogućnost za sve zaljubljenike u fotografiju i audiovizualne djelatnosti da svoje fotoaparate nauče koristiti i kao alat za snimanje videouradaka.

Polaznicima će primarni zadatak biti usavršiti snimateljske vještine kroz različite snimateljske zadatke. Trajat će od 5. do 7. srpnja u popodnevnom terminu.

Radionica animiranog filma za odrasle namijenjena je zaposlenima sustavu odgoja i obrazovanja i članovima organizacija civilnog društva koji žele naučenu vještinu prenijeti djeci i mladima s ciljem upoznavanja s osnovama animacije.

Radionica će se sastojat od teorijsko-metodičkog dijela i praktičnog rada. Održat će se od 8. do 11. srpnja u kasnijim popodnevnim satima. Radionicu će voditi dugogodišnja pedagoginja u području medijske kulture, osnivačica i voditeljica VANIME Dubravka Kalinić Lebinec.

Svi zainteresirani mogu se javiti putem maila [email protected] , ili na broj mobitela 091/917-7666 (Ana Sever, voditeljica aktivnosti udruge). Polaznici će sve ostale informacije dobiti 28. lipnja, nakon formiranja grupa.

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje