Povežite se s nama

Život i društvo

Završio je prvi ciklus radionica “Rastimo zajedno” u Dječjem vrtiću Bambi Sračinec

Objavljeno:

- dana

Proteklih jedanaest tjedana dvanaestero roditelja marljivo je sudjelovalo na dvosatnim radionicama u sklopu programa “Rastimo zajedno”.

Program su uspješno završili i nagrađeni su diplomama: Dunja Canjuga, Isidora Kovačić, Ana-Marija Križanec, Lea Kuča, Ines Leskovar, Petra Liber, Valentina Miko, Alen Ožura, Kristina Plantak, Ana Mari Skurjeni, Sara Slunjski i Doroteja Šestak.

Na ovim iskustvenim radionicama roditelji su razmjenjivali informacije, znanja, vještine i pružali međusobnu podršku u roditeljstvu.

– Iznimno smo zadovoljne provedenim radionicama. Naši roditelji bili su vrlo angažirani, suradljivi, otvoreni i spremni raditi na osobnom rastu. Ovim putem želimo im se zahvaliti na predivnoj suradnji. Vrlo nam je važna suradnja s roditeljima te nam je drago što su roditelji iskazali želju za nastavkom druženja u “Klubu roditelja”. Veseli nas najaviti da ćemo u našem vrtiću početkom jeseni započeti s provođenjem “Kluba očeva – Rastimo zajedno” kroz koji ćemo posebnu pažnju posvetiti ulozi oca u ranom djetinjstvu. Zahvaljujemo Općini Sračinec što je prepoznala vrijednost ovog programa, pravo roditelja na podršku i pomoć te financirala edukaciju voditeljica, – poručuju voditeljice programa ravnateljica Kristijana Silov, pedagoginja Tihana Blaži i odgojiteljica Ružica Conar.

Na maloj svečanosti povodom završetka niza radionica, vrtić je posjetio i načelnik Općine Sračinec.

– Veseli me što ravnateljica i djelatnice vrtića iz dana u dan dokazuju da naš vrtić nije samo mjesto za čuvanje djece, kako ga neki krivo doživljavaju. Ovo je samo jedna u nizu akcija i serija radionica koje će organizirati, a sve s ciljem što boljeg obrazovanja roditelja djece. I dalje će u Općini Sračinec imati puno podršku i konkretnu financijsku pomoć, – naglasio je načelnik Božidar Novoselec.

Život i društvo

FOTO Vatrogasci uspješno evakuirali učenike područne škole u Druškovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U cilju prezentacije zajedničkog djelovanja dobrovoljnih vatrogasaca s područja Općine Maruševec te nove vatrogasne opremu i vozila kojom raspolažu vatrogasne postrojbe ovog je vikenda održana pokazna vatrogasna vježba članova Vatrogasne zajednice Općine Maruševec u Druškovcu.

Vježbu su organizirali Vatrogasna zajednica Općine Maruševec u suradnji s Osnovnom školom Gustav Krklec Maruševec. Kroz vježbu, prikazane su mogućnosti i spremnost vatrogasaca u zajedničkom djelovanju gašenja većih požara gospodarskih objekata, mogućnosti snabdijevanja vodom iz hidrantske mreže više vozila u dužem vremenskom periodu, gašenje požara u obrazovnoj ustanovi te uzbunjivanje i provjera sustava radio i telefonskih veza.

Vježbu su koordinirali zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec, vatrogasni časnik prve klase Filip Vrbanec i ravnatelj škole Tomislav Vincek.

Operativne snage pokazale visoku razinu spremnosti i uvježbanosti

–Vježba je tekla prema planu, kao i sama evakuacija djece koja su u vrlo kratkom vremenu izašla iz područne škole u Druškovcu, gdje su naši vatrogasci pokazali visoku razinu, kako u spremnosti tako i uvježbanosti. Za njih takve situacije nasreću nisu česte, no u slučaju da do njih dođe, pripadnici DVD-a Maruševec i Donje Ladanje su spremni – naglasio je Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koji je s predsjednikom Općinskog vijeća Damirom Špremom te počasnim predsjednikom Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravkom Kukecom pozorno pratio vježbu.

Za vrijeme vježbe građani su mogli u radu vidjeti i novo vatrogasno tehničko vozilo kojeg je DVD Maruševec uz pomoć Općine Maruševec nabavio prošle godine za takve ali i druge zahtjevne intervencije.

– Ovakve su vježbe dobre i potrebne kako bi se uz vatrogasce i djelatnici škole, ali i učenici pripremili za neželjene situacije, te da bi na ispravan način i pravovremeno mogli reagirati – dodao je Klapša, ističući pritom da je u vježbi sudjelovalo gotovo 30 pripadnika operativnih vatrogasnih službi koji su pokazali kako je sigurnost u Općini Maruševec na vrlo visokoj razini, kao i njihova spremnost u potencijalnim situacijama ugroza.

Nastavite čitati

Nekategorizirano

Varaždinski gimnazijalci proslavili 50. godišnjicu mature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekad učenici varaždinske Gimnazije, danas iskusni profesionalci različitih struka, proslavili su 50. godišnjicu mature u školskim klupama.

Proslava je upriličena u subotu, 11. svibnja, a bivši maturanti na druženje s vršnjacima pristigli su i iz inozemstva, gdje žive i rade.

Međutim, većina ih je u mirovini, a mnogi od njih uspješno su završili studije ostvarivši potom profesionalne karijere. Na poziv za proslavu maturanata iz daleke 1974. godine, odazvalo se 116 bivših maturanata varaždinske Gimnazije.

Tada ih je maturiralo  215 u 7 razreda i nikad dosad prilikom proslava godišnjica mature nije se odazvalo toliko slavljenika. Nažalost, 27 ondašnjih maturanata je preminulo.

Dodajmo da su nakon okupljanja pred zgradom Prve Gimnazije i fotografiranja, ušli u gimnazijsku zgradu i boravili nakratko po razredima. Bila je to prigoda da se svi prisjete srednjoškolskih dana i svojih snova.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, glazbu i ples u Park Boutique hotelu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje