Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Na oduševljenje mnogih turista: iznad pulskog amfiteatra zasjao je balon Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Građani Pule, Istarske županije te mnogobrojni domaći i strani turisti koji ovih dana borave na ovome hrvatskome poluotoku mogli su uživati u izvornim proizvodima koje su predstavili OPG-ovi s područja Varaždinske županije.

Tako su posjetitelji mogli probati bučino ulje, hajdini gibanek, varaždinsko zelje, voćne rakije i likere, med te vino varaždinskog vinogorja. No, posebna atrakcija bilo je podizanje balona Varaždinske županije u Pulskoj Areni. Tako je iznad glasovitog amfiteatra zasjala kupola balona koja je ujedno i reprodukcija jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike “Svečanost cvijeća” slikara Ivana Rabuzina. Predstavila se također i Husarska garda te Varaždinski Purgari. Za glazbeni dio bili su zaduženi Tamburaški sastav iz Varaždinskih Toplica te Jazz sastav Kovačević brothers featuring Zoran Puljek. Podizanju balona, kao i predstavljanju Županije prisustvovali su zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, savjetnica župana i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović te dužnosnici Istarske županije i Grada Pule, zamjenik župana Fabrizio Radin te dogradonačelnica Pule Elena Puh Belci koji su se i digli balonom te uživali u predivnom pogledu na pulski amfiteatar. Savjetnica župana, ujedno i predsjedavajuća  Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević izrazila je oduševljenje i zadovoljstvo predstavljanjem Županije u Istri. – Ova manifestacija je doprinos brendiranju naših izvornih proizvoda vrhunske kvalitete, ali i doprinos promociji cijele Varaždinske županije. Ponovo promoviramo bučino ulje, varaždinsko zelje te druge proizvode. Husari i Purgari su sami po sebi vizualna atrakcija, a drago mi je da su građani i turisti u velikome broju  imali prilike upoznati našu Županiju. Odazvalo se puno izlagača i drago mi je da smo ispunili i njihova očekivanja. Podizanje balona je zaista bilo predivno i fascinantno i sigurna sam da je natpis “ Varaždinska županija” doprio do mnogih – rekla je Natalija Martinčević.

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Najveći obožavatelji ugrabili ulaznice za prvi koncert Aleksandre Prijović u Varaždinu, evo kako je bilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović tri je dana svojim koncertima napunila Arenu Varaždin.

Danas je, 26. travnja, prvi koncert, a najveći fanovi morali su biti jako brzi jer su za prvi najavljeni koncert ulaznice “planule”. Naknadno su u prodaju puštene ulaznice za subotu i nedjelju.

Iako je Prijović pet dana punila Arenu Zagreb i obožavatelji sa sjevera Hrvatske pokazali su da zaista uživaju u njezinoj glazbi. Zvijezda je plijenila stasom i glasom, a u galeriji donosimo početak današnjeg koncerta te tko je uspio kupiti ulaznice za prvi dan te uživati u glazbi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje