Povežite se s nama

Crna kronika

Ima samo 24 godine, a već je varala i posuđivala novac na sve strane

lisice zatvor uhićenje

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je 28. lipnja prvo ispitivanje uhićene hrvatske državljanke stare 24 godine zbog osnovane sumnje na počinjenje pet kaznenih djela prijevare, kaznenog djela pokušaja prijevare, kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjakinja u travnju 2019. godine u Varaždinu ishodila od dvoje oštećenika da joj pozajme novac, lažno predočivši da će vratiti novac do 1. svibnja 2019., iako nije imala namjeru vratiti novac, no oni su joj povjerovali i predali joj više od 20.000 kuna koje ona nije vratila.

Osnovano se sumnja da je ova 24-godišnjakinja ishodila od jednog društva i obrta da joj iznajme osobno i teretno vozilo lažno predočivši da će uredno platiti najam, iako nije imala namjeru plaćanja najma, no oni su joj povjerovali i predali vozila na korištenje, nakon čega nije platila najam u iznosu od više od 14.000 kuna. Okrivljenica je, osnovano se sumnja, pokušala na isti način unajmiti još jedno vozilo bez namjere plaćanja najma, ali je davatelj najma zbog neplaćanja odmah zatražio povrat vozila, pa je prije vraćanja vozila namjerno probušila jastuk zračnog ovjesa.

Osnovano se sumnja i da je u travnju 2019. godine dovezla svoj osobni automobil u automehaničarsku radionicu tražeći hitni popravak, lažno predočivši da će sve radove uredno platiti, iako to nije namjeravala učiniti, ali joj je vlasnik povjerovao i izvršio popravak u vrijednosti od 9.800 kuna, a nakon preuzimanja vozila nije ništa platila.

Ujedno, postoji osnovana sumnja i da je u lipnju 2019. godine u Varaždinu, neovlašteno iskoristila osobnu iskaznicu kolegice s posla tako da je koristeći njezine osobne podatke u njezino ime rezervirala za sebe dva noćenja u apartmanu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 24-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje