Povežite se s nama

Crna kronika

Teško ozlijeđen 54-godišnjak na motoru, hitno prevezen na liječenje u Zagreb

Objavljeno:

- dana

U Čakovcu u Preloškoj ulici u četvrtak oko 12 sati u blizini raskrižja s kolnikom Ulice dr. Vlatka Mačeka dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 54-godišnji motociklist.

Nesreće se dogodila u trenutku kada se 77-godišnji vozač Renault Lagune, čakovečkih registarskih oznaka, s kolnog ulaza ispred obiteljske kuće, uključivao u promet na kolnik Preloške ulice.

– Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u bočni dio motocikla, njemačke nacionalne oznake, a kojim je kolnikom Preloške ulice upravljao 54-godišnji vozač, koji u tom trenutku obilazio zaustavljena vozila u namjeri da skrene ulijevo prema kolniku Ulice  dr. Vlatka Mačeka – ističe PU međimurska.

Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik, dok je motocikl u nastavku kretanja (klizanju) udario u zid obližnje obiteljske kuće.

Motociklist je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u čakovečku bolnicu. Prema zaprimljenoj obavijesti Odjela intenzivne njege, 54-godišnji motociklist zbog zadobivenih ozljeda opasnih po život prevezen je u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu na daljnje liječenje.

Zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 77-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu 84-godišnjak pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 2. svibnja, oko 13.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 84-godišnjak.

On je upravljao biciklom u smjeru Turčina te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao s bicikla na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, javila je varaždinska policija.

Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje