Povežite se s nama

Međimurje

Studenti, provjerite svoj bankovni račun: Županija vam je isplatila 600 kuna potpore!

Objavljeno:

- dana

Budući da je temeljem Javnog poziva za dodjelu jednokratne financijske potpore redovnim studentima odobreno 2.210 zahtjeva, studenti su ovoga ponedjeljka, 15. srpnja, primili na račun 600 kuna jednokratne pomoći, ističu iz Međimurske županije.

Naime, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije 12. lipnja završio je obradu prijava pristiglih na Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore redovnim studentima za akademsku godinu 2018./2019., raspisan 3. travnja, nakon čega je župan Međimurske županije Matija Posavec donio Odluku o isplati jednokratne financijske potpore redovnim studentima za akademsku godinu 2018./2019.

Potpora je dodijeljena svim međimurskim studentima koji su uredno ispunili prijavu i dostavili dokument kojim su dokazali status redovitoga studenta na nekoj od javnih visokoškolskih ustanova ili ustanova s pravom javnosti u zemlji ili inozemstvu.

Troje prijavljenih studenata svojim potvrdama nije dokazalo status redovnog studenta, a 75 osoba započelo je postupak elektroničke prijave, ali nije dostavilo prijavnicu niti ikakvu dokumentaciju, navode iz Županije.

Međimurje

Obavijest o početku priključenja na kanalizaciju u Goričanu – faza 1. prvi dio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Goričan obavijestila je da su Međimurske vode d.o.o. Čakovec započeti postupak za priključenje objekata na javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Goričanu za fazu 1- prvi dio, u skladu s važećim Općim uvjetima isporuke vodnih usluga Međimurskih voda d.o.o. od 28.12.2020. godine.

Od utorka, 19.03.2024. godine (ovisno o vremenu) su u Goričanu predstavnici Međimurskih voda d.o.o. obilaskom domaćinstva i prikupljali potrebne podatke i vršiti izradu skice budućeg priključka za objekte, a za potrebe sklapanja ugovora o priključenju na sustav javne odvodnje i korištenju usluga javne odvodnje i pročišćavanja.

Kada s predstavnikom Međimurskih voda građani dogovore položaj budućeg priključka na javni sustav odvodnje i dostavite potrebne podatke kopiju katastarskog plana i kopiju građevinske dozvole (ili izvatka iz gruntovnice) za nekretninu, a za određene korisnike gdje postoje usklađeni podaci iz katastra i gruntovnice, Međimurske vode d.o.o. su već pribavile potrebnu dokumentaciju).

Sklapanje ugovora o priključenju na javnu odvodnju održano je 13.05.2024. (ponedjeljak) u prostorijama društvenog doma Goričan, u razdoblju od 12 do 18 sati. Izvedba radova i priključak je besplatan za domaćinstva, dok će radove spajanja od kuće do priključka dogovarati i angažirati domaćinstva o svom trošku.

Za sklapanje ugovora potrebna je osobna iskaznica i OIB vlasnika nekretnine odnosno budućeg korisnika javne kanalizacije.

Nastavite čitati

Međimurje

Ekipa OŠ Podturen u polufinalu natjecanja “Pametna pitanja za pametne glave”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ekipa OŠ Podturen u sastavu Dora Blažon, Iva Jalušić i Juraj Tot koju vodi vjeroučitelj Alen Sambolec plasirala se u polufinale natjecanja HKR-a “Pametna pitanja za pametne glave”.

U prvom susretu trećeg kola ova je ekipa poražena od ekipe OŠ Klanjec 11:17. U drugom susretu ekipa OŠ Podturen pobijedila je ekipu OŠ N. Hribara iz Velike Gorice 19:17.

U ponedjeljak, 6. svibnja, ekipa OŠ N. Hribara doživjela i drugi poraz, ovoga puta od ekipe OŠ Klanjec. Tako je ekipa OŠ Podturen zauzela drugo mjesto u svojoj skupini i plasirala se u polufinale.

Želimo im puno uspjeha u polufinalu i plasman u finale koji se održava u Zagrebu u studiju HKR-a.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje