Povežite se s nama

Crna kronika

Britančeva varaždinska tvrtka prevarila 132 naivca za gotovo pola milijuna kuna!

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 2. kolovoza donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 51-godišnjeg državljanina Velike Britanije zbog osnovane sumnje da je počinio četiri kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo prijevare.

Naime, postoji osnovana sumnja da je Britanac od lipnja 2011. do kolovoza 2012. godine u više gradova na području Republike Hrvatske, kao direktor trgovačkog društva iz Varaždina, osobno, preko zaposlenika društva i drugih osoba koje je angažirao, u sjedištu društva i hotelima organizirao prezentacije turističkih putovanja u inozemstvo posredstvom društva i nudio mogućnost sklapanja ugovora uz plaćanje akontacije.

Pritom je prisutnima neistinito predočavao da će u roku od dvije godine od sklapanja ugovora realizirati ugovoreno putovanje, iako nije imao stvarnu namjeru da društvo obavi ugovorene obveze, već da primljeni novac zadrži za sebe i društvo.

Vjerovali ili ne, ukupno 132 zainteresirane osobe su mu povjerovale i sklopile s društvom ugovore o turističkom putovanju te uplaćivale tražene iznose na ime akontacije, no nakon toga, osnovano se sumnja, okrivljenik nije organizirao nikakvo putovanje niti je vratio novac, nego je iznos uplaćen u gotovini (405.000 kuna) zadržao za sebe, a iznos uplaćen na račun društva (93.000 kuna) utrošio za poslovanje društva.

Osnovano se sumnja i da je u rujnu i listopadu 2011. godine, kao direktor trgovačkog društva iz Varaždina, zatražio u tri ugostiteljska objekta pružanje usluga noćenja i doručka za više osoba, neistinito predočivši da će društvo uredno platiti račune, iako je postupao s unaprijed stvorenom namjerom da ništa ne plati, pa je na opisani način oštetio pružatelje usluga za više od 55.000 kuna.

Postoji osnovana sumnja i da je okrivljeni 51-godišnjak u ime društva sklopio ugovor o zakupu poslovnih prostorija u Varaždinu, neistinito predočivši zakupodavcu da će njegovo društvo uredno plaćati zakupninu iako je unaprijed stvorio namjeru da zakupninu neće platiti.

Tako je društvo od srpnja 2011. do rujna 2012. godine koristilo zakupljeni poslovni prostor ne plativši zakupninu veću od 61.000 kuna.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje