Povežite se s nama

Sport

U vrlo izjednačenim mečevima Slovaci poveli 6:4

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Odigran je prvi finalni susret Europske Superlige između SK Vydrany i STK Starr u dvorani Kulturny Dom u slovačkom gradu Vydrany.

 

Prvi susret pripao je domaćinu ukupnim rezultatom 6:4, tako da u uzvratu STK Starr mora pobijediti s većom razlikom želi li osvojiti naslov prvaka Europske Superlige.

Iako rezultat možda sugerira drugačije u Slovačkoj su skoro svi susreti biti izjednačeni i čak je pet mečeva završilo rezultatom 3:2.

Najprije je par Zubčić/Zeng bio bolji od slovaka Musko/Didukh 3:2 u setovima. U pojedinačnim susretima Tomislav Zubčić je odigrao tri meča. Protiv Samuela Novota izgubio je 3:2, pobiejdio je Oleksandra Didukha 3:1 i izgubio od Zoltana Lelkesa 3:2. Ronald Ređep izgubio je 3:2 od Novota, zatim od Didukha 3:1 i Zoltana 3:0. Zeng Jia odigrao je također tri pojedinačna susreta i pobijedio Novota 3:2, izgubio od Didukha 3:1, te pobijedio Musko Petera 3:0.

Uzvratni susret igra se u sportskoj dvorani LifeClass terme Sveti Martin u nedjelju, 30. travnja s početkom u 13,30 sati.

S obzirom da je većina susreta bila vrlo neizvjesna u STK Starr, koji u Europskoj Superligi nastupa pod imenom LifeClass RC Starr Varaždin se nadaju da mogu smoći snage na domaćem terenu te uz potporu navijača i simpatizera preokrenuti rezultat u svoju korist i osvojiti prvi naslov europskih prvaka.

Susret u Vydranyma prenođen je uživo na internetu putem livestreama, a uzvrat će također biti prenošen uživo na klupskoj stranici www.stolni-tenis.com.hr dok je Sportska televizija emitirati snimku susreta. 

Izvor:
Foto:

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje