Povežite se s nama

Sport

Varaždinov težak početak sezone u 1. HNL se nastavlja

Objavljeno:

- dana

Prije početka sezone postojala je velika nada da će se Varaždin dobro pokazati u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

To se vidjelo i po podršci ljubitelja sportskog klađenja koji koriste ponude dostupne na www.sportskokladenje24.com, ali dosad se ova sezona pokazala teškom. Nakon prvih osam susreta Varaždin se među deset klubova nalazi na zadnjem mjestu i još uvijek nisu dobili utakmicu u dosadašnjem razočaravajućem nizu.

Varaždin je započeo sezonu izgubivši 2-1 u gostima kod Rijeke. Imali su dobar nastup i mogli su iz tog susreta izvući koji bod. Rijeka je izgubila samo jednu utakmicu u cijeloj sezoni i nastavlja se boriti pri vrhu tabele. U sljedećem susretu ugostili su momčad koja je na vrhu tabele, Hajduk Split. Poraženi su 3-0 unatoč tome što je na poluvremenu rezultat utakmice bio 0-0. Bio je to prvi pokazatelj da bi ovo za njih mogla biti teška sezona.

Još jedan poraz uslijedio je nakon što je Mario Ćuže zabio hattrick za Istru 1961 u utakmici koja je završila rezultatom 3-1. Leon Benko je zabio utješni penal u 59. minuti, ali je ipak završeno porazom. Varaždin je nakon toga osvojio svoj prvi bod ove sezone odigravši neriješeno u susretu protiv Inter Zaprešića. Ovo je utakmica koju su trebali dobiti jer su izjednačili u 54. minuti, ali isključenje Karla Samboleca na početku drugog poluvremena ih je skupo koštalo.

Varaždin je potom odigrao neriješeno u susretu protiv NK Lokomotiva. Iako su preuzeli vodstvo pred sami kraj prvog poluvremena, protivnička momčad postigla je zgoditak rano u drugom poluvremenu te je utakmica završila rezultatom 1-1. Bio je to drugi susret zaredom za koji će Varaždin smatrati da su iz njega trebali izvući maksimalan broj bodova. Slična priča se ponovila na sljedećoj utakmici kad su išli u goste kod Slaven Belupa na Gradskom stadionu. Još jedno isključenje odigralo je presudnu ulogu u rezultatu jer je Varaždin većinu drugog poluvremena morao igrati s 10 igrača. Utakmica je završila rezultatom 1-1, nakon što je Marko Stolnik postigao zgoditak u 72. minuti i priskrbio im zasluženi bod.

HNK Gorica, klub koji se nalazi na sredini tabele, bio je sljedeći test za Varaždin. U središtu pozornosti bio je nastup Kristijana Lovrića, koji je zabio hattrick i gostujućoj ekipi priskrbio tri boda na Stadionu Anđelko Herjavec. Utakmica je završila rezultatom 3-1, a Leon Benko postigao je gol za Varaždin u prvom poluvremenu.

Nakon toga momčad je osvojila zasluženi bod u gostima kod  Osijeka. Njima dobro ide ove sezone, tako da je ovaj rezultat uspjeh za Varaždin. Bio je to vrlo zanimljiv susret jer je Varaždin jako kasno zabio dva gola, u 89. i 92. minuti te time osvojio bod u gostima. Dobar je to znak za ostatak sezone jer se Varaždin sad pokušava popeti sa dna tabele.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje