Povežite se s nama

Sport

FOTO Leon Benko u samoj završnici utakmice donio Varaždinu pobjedu protiv Istre 1961

Objavljeno:

- dana

Na stadionu Varteksa odigran je susret 12. kola 1. HNL između domaćeg Varaždina i gostujuće Istre 1961. Utakmica je završila 1:0 za domaće.

Trener Luka Bonačić u svojem službenom debiju nije previše mijenjao. Startao je Franjo Prce na poziciji lijevog beka, dok je u špici počeo Iranac Mehdikhani, a Benko je povučen iza njega. Prvi put Varaždinci su zaprijetili u 12. minuti kada je izvana preko gola s dvadesetak metara tukao Leon Benko. Minutu kasnije pokušao je varaždinski veznjak Jessie, no vratar Josip Čondrić ukrotio je njegov pokušaj. U 14. u vrlo izglednoj prilici bio je Mehdikhani, no gostujuća obrana njegov pokušaj uspjela je blokirati u korner. U nastavku su nogometaši Luke Bonačića imali inicijativu, no nisu bili konkretni. Kružili su loptom oko puljanskog bloka. U 40. minuti Neven Đurasek imao je dobru poziciju iz slobodnjaka s 25 metara, ali bio je to lak plijen za Čondrića. Pokušali su i Varaždinci u 41. minuti. U dobroj prilici na desetak metara našao se Benko, no gostujući stoperi blokirali su njegov pokušaj.

Drugi dio

U nastavku trener Luka Bonačić u igru je uveo Lisakovicha umjesto Posavca. U 49. minuti gosti su imali slobodni udarac na 25 metara. Opasno je tukao Mario Ćuže, no lopta je otišla tik uz vratnicu. Na drugoj strani još bolja prigoda – slobodni udarac na 20 metara po sredini. Loptu je uzeo Benko i opalio nebu pod oblake. U 54. minuti odlična prilika za domaće. Loptu je presjekao Nikolu Tkalčić i dao je za Liskovicha koji se sjurio u šesnaesterac i pucao je pored gola. U 72. minuti opasno je zaprijetio Stefan Lončar, ali varaždinska obrana njegov pokušaj odbila je u korner. Najbolju prigodu gosti su imali u 83. minuti. Prvo je pucao Denis Bušnja i vratar Nevistić je obranio. Lopta se potom odbila do Ćužea i opet je Nevistić bio na visini zadatka. I kad se već mislilo da će utakmica završiti bez pogodaka, ukazao se Leon Benko u 87. minuti, koji je glavom zabio na asistenciju Lisakovicha. Varaždinci su zadržali minimalno vodstvo za drugu prvenstvenu pobjedu. – Nogomet nije vic. Profesionalni nogomet ne trpi amatersko ponašanje, no nakon akcije Lisakovicha riješili smo utakmicu. Nogomet treba raditi i trudite se, i neki igrači se moraju spustiti na zemlju. Najvažnija su tri boda – istaknuo je  nakon utakmice Luka Bonačić, trener Varaždina.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje