Povežite se s nama

Međimurje

DVD Vučetinec: četiri desetljeća požrtvovnosti vrijedno ponosa i divljenja

Objavljeno:

- dana

Povodom 40. godišnjice osnutka Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Vučetinec, u tom je naselju u sastavu Općine Sveti Juraj na Bregu održana prigodna svečanost.

Prijavak općinskom načelniku Anđelku Nagrajsaloviću podnio je zapovjednik Vanja Kutnjak. Protokol je vodio predsjednik DVD-a Krunoslav Petričević, dok je povijest Društva predstavila tajnica Nadica Toma.

Društvo je osnovano 1979. godine na inicijativu Ivana Đurana i Valenta Horvata te grupe mještana. Kao i svaki početak, tako su i prvi dani DVD-a Vučetinec bili prilično izazovni. Dvije godine kasnije nabavljena je prva zaštitna i druga oprema te agregat. Mještanin Ivan Škrobar iznenadio je vatrogasce sašivši im svečana odijela. Društvu je 1986. godine izgrađeno vatrogasno spremište te je nabavljeno i prvo kombi vozilo.

Veliki uzlet DVD-a Vučetinec započinje 2005. godine. Nabavlja se moderna oprema te se obnavlja vozni park. Općina u vlastitom Proračunu 2015. godine osigurava novac za novo kombi vozilo, a krajem 2018. godine dolazi i donacija tvrtke Haix u obliku velikog navalnog vozila. Društvo trenutno broji 40-ak članova.

Bila je to prigoda da se zaslužnim pojedincima uruče prigodne diplome i zahvalnice. Za desetogodišnji rad diplome su primili: Vanja Kutnjak, Nadica Toma, Draženka Cvetković, Marijana Kutnjak, Alica Škrobar i Tatjana Živko. Za 20 godina djelovanja nagrađen je Zlatko Cvetković, a za 30 godina Kruno Petričević, Miljenko Živko, Draženka Klobučarić, Radovan Škrobar, Tihomir Živko i Daniela Škrobar. Za aktivno sudjelovanje u radu DVD-a Vučetinec od samoga početka, diplome su primili Branko Horvat i Franjo Cvetković.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje