Povežite se s nama

Sport

Međunarodni disc golf turnir “Drava Forester” u Varaždinu okupio igrače iz cijeloga svijeta

Objavljeno:

- dana

Tijekom proteklog tjedna, od 30. listopada do 4. studenog u Varaždinu je održan osmi međunarodni disc golf turnir “Drava Forester” na kojem je nastupilo 75 igrača iz SAD-a, Singapura, Norveške, Finske, Njemačke, Švicarske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Srbije, Češke, Velike Britanije i Hrvatske.

Natjecanje se odvijalo kroz tri runde po 20 staza koje su odigrane u petak, subotu i nedjelju, a za kraj je uslijedilo finalno natjecanje u kojem je pet najboljih u muškoj i ženskoj kategoriji pokazalo svoja znanja i umijeća pred brojnom publikom.

Poseban „šećer za kraj“ bio je rijetko viđen as (pogodak u koš s početne pozicije staze), s udaljenosti od 130 m, kojeg je ubilježio pobjednik turnira, američki profesionalni disc golfer Philo Brathwaite. Kako je turnir snimala američka disc golf produkcija theDiscGolfGuy video ovog pogotka brzo je objavljen na njihovom YouTube kanalu te je do danas sakupio preko 40.000 pregleda (na https://www.youtube.com/watch?v=9oSeVboJJMw ).

Pobjedu u muškoj kategoriji je, očekivano, odnio baš Brathwaite, dok se na drugo mjesto plasirao nijemac Martin Doerken, a na treće još jedan amerikanac Jonny Rumble Pecunia. Uz njih u finalu su igrali i finac Ari Penttala te najbolje plasirani hrvat – Čakovčanec Mario Mesarić.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je jedna od najboljih Europskoh igračica slovakinja Katka Bodova, dok je drugo mjesto pripalo mađarici Veroniki Tóth. Treće je osvojila slovenka Andreja Bernjak. Uz njih u finalnom natjecanju sudjelovale su, te podjelile četvrto mjesto, mlada zagrebčanka Ana Gorički i varaždinka Danica Pajtak.

Kako je Drava Forester zapravo sportsko-turističko događanje, po čemu je i poznato i jedinstveno u svijetu disc golfa, organizatori su za sudionike pripremili brojne sadržaje kojima su ispunili ovo petodnevno događanje.

Svi oni su, osim u sportu na terenu uz Arenu na Dravi, uživali u lokalnim znamenitostima, tradicijskim jelima i vinu, igrali disc golf igre, team building igre te se družili s drugim sudionicima, ali i ostalim stanovnicima Varaždina.

Da je organizacija događanja i ove godine u potpunosti uspjela govore i komentari te pohvale igrača na društvenim mrežama, a posebno vrijedi istaknuti činjenicu da je Terry Miller, vjerojatno najpoznatija medijska disc golf ličnost, u YouTube podcastu Smashboxx TV iznosio svoje doživljaje s turnira te komentirao da je ovo jedinstveno disc golf događanje koje svaki disc golfer mora uvrstiti u popis turnira na kojima želi sudjelovati.

Cjelokupni rezultati turnira nalaze se na Internet adresi: https://www.pdga.com/tour/event/40509

Svi oni koji su ovih dana prateći događanja na turniru dobili i sami volju isprobati disc golf, kako bi to i realizirali, mogu se za informacije javiti tvrtki Lagoda Disc Golf (Facebook @lagoda.disc.golf ili [email protected]) ili pak Hrvatskom Flying Disc Savezu (Facebook @discgolfcroatia ili www.hfds.hr).

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje