Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Humanitarci: PU međimurska i ove godine predala zavidnu količinu sakupljenih čepova

Objavljeno:

- dana

Zaposlenici Policijske uprave međimurske od 2015. godine sudjeluju u humanitarnoj akciji „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

U petak, 8. studenoga, u prostorijama Policijske uprave međimurske načelnik Ivan Sokač i policijska službenica Silvija Špicar, koja je zaslužna za inicijativu i organizaciju akcije unutar radnog kolektiva, primili su predsjednika Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emila Vibovića, kojemu su predali zavidnu količinu sakupljenih čepova. U proteklih nepunih četiri mjeseca zaposlenici PU međimurske prikupili su 60 kilograma čepova, pakiranih u dva spremnika i dvije vreće. Akciji su se uključili zaposlenici svih organizacijskih jedinica, od Ureda načelnika Policijske uprave do Policijskih postaja. – Ovo je šesta po redu primopredaja sakupljenih plastičnih čepova, koja traje od 2015. godine. Zaposlenici Policijske uprave međimurske i dalje će nastaviti s potporom humanitarne akcije „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, koja će se provoditi sve dok god bude potrebe za ovu hvalevrijednu aktivnost – naglasio je načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač. Predsjednik Udruge Emil Vibović zahvalio je na iskazanoj podršci u provođenju ove eko-humanitarne aktivnosti, tim više što u aktivnom članstvu i korisnicima svoje Udruge bilježi i zaposlenike Policijske uprave međimurske. Poziva sve zainteresirane da i nadalje vrijedno sakupljaju ovu korisnu sirovinu te da se u akciju uključi što veći broj ljudi. Članovi udruge, u znak zahvale policiji odlučili su se priključiti akciji prikupljanja starih baterija za „Zakladu policijske solidarnosti“. Dodao je također da kao građanin prati aktivnosti djelatnika Policijske uprave te je primijetio da je kod međimurske policije evidentno razvijena jedna pohvalna razina svijesti za humanitarne i ekološke aktivnosti u društvu. U slučaju da tko želi više informacija o akciji ili samoj Udruzi ili se želi još aktivnije uključiti u rad Udruge, može slobodno u svako doba kontaktirati predsjednika Vibovića na broj 091/5088 486 ili posjetiti internetske stranice na društvenoj mreži Facebook.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje