Povežite se s nama

Život i društvo

Druženje s korisnicima projekta “Snažno zaželi i ostvari!”

Objavljeno:

- dana

U okviru projekta „Snažno zaželi i ostvari!“ 25. rujna organizirano je druženje korisnika i svih sudionika u restoranu.

Druženje je počelo kratkim predstavljanjem projekta koje su provele voditeljica, asistentica, ali i djelatnice. Odazvali su se korisnici koji su prvenstveno imali puno dobre volje i želje za upoznavanjem i druženjem. Posebno dirljivo je bilo kad su se korisnici, koji dolaze iz različitih naselja Općine Donji Kraljevec, sreli i prepoznali nakon dugo godina, prisjetivši se mnogih dogodovština.

Tijekom druženja korisnici su dijelili brigu, tugu, ali i radost, te su bili potpora jedni drugima.

Bilo je mnogo smijeha, ali i poneka suza radosnica. Tijekom druženja, osjećala se velika živahnost jer je svatko htio ispričati neku svoju priču.

– S ponosom želimo istaknuti da je nedavno jedna naša korisnica proslavila 90. rođendan, a dvije su već proslavile čak i 92. rođendan, što je dodatno pridonijelo veselju. Drago nam je što su se korisnici zahvalili, ali i pohvalili djelatnice koje im pružaju pomoć. Svih sedam djelatnica je putem programa socijalnih usluga nesebično preuzelo brigu o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju te im pomažu u svakodnevnim aktivnostima – istaknuli su organizatori.

Druženje nije moglo ljepše završiti negoli pjesmom „Međimurje kak si lepo zeleno“, koja je odjekivala cijelim restoranom.

– Nadamo se da smo ovim druženjem umanjili socijalnu isključenost starijih osoba i napunili im srca i baterije… barem za neko vrijeme, jer nas čeka još mnogo priča koje nisu ispričane! – zaključuju organizatori.

Život i društvo

Ovako će izgledati sportski centar u Majerju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometno igralište s umjetnom travom, odbojka na pijesku, vanjska teretana, košarkaško igralište, atletska staza novi sportski centar i to u Majerju.

Nisu to nikakvi pusti snovi. Na tome se već dobrano radi. I priča je svakim danom sve realnija jer su nam odobrena sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od čak 210.000 eura.

– Za Općinu Petrijanec to je strašno važan projekt. Zbog odličnih rezultata koje postižu naši nogometni klubovi u 2. ŽNL i općinski nogometni centar, ali i zbog truda trenera i volontera u klubovima i sve te djece u nogometnom centru Orač – Nova Ves svim klubovima u našoj Općini ovo će biti nagrada za marljivi rad ali u olakšanje roditeljima koji podržavaju djecu u treniranju ovog popularnog sporta. S takvim centrom Petrijanec kao općina bila bi daleko prepoznatljivija, a bilo bi to i mjesto okupljanja i druženja svih mještana ne samo na nogometnom terenu, nego i u vanjskoj teretani, atletskoj stazi, košarci ili odbojci na pijesku. Zaista se veselim što ćemo napraviti najveći infrastrukturni projekt u području sporta od osnutka Općine Petrijanec – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje