Povežite se s nama

Crna kronika

Nije stao na crveno svjetlo pa se na raskrižju sudario s drugim automobilom!

krađe

Objavljeno:

- dana

U utorak, 12. studenoga, oko 8 sati u Čakovcu na raskrižju Zrinsko-frankopanske ulice, Ulice Globetka i pristupne ceste trgovačkom centru, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 53-godišnjak sa šireg područja Općine Nedelišće, krećući se prometnom trakom kolnika Zrinsko-frankopanske ulice, iz smjera zapada u smjeru istoka, dolaskom do raskrižja na kojem se upravlja uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima (semafor) svoje vozilo nije zaustavio na znak crvenog svjetla.

Ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja. Zbog toga je automobilom udario u automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je kolnikom Ulice Globetka upravljao 68-godišnjak sa širega područja Grada Čakovca i na raskrižju zadržavao smjer kretanja prema pristupnoj cesti.

Vozaču, 53-godišnjaku je izdan obavezni prekršajni nalog.

Crna kronika

Prelog: evo zašto je vozač kažnjen s 2900 eura, a suvozačica je policiji predala drogu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 13. svibnja, u 7:40 sati preloški policajci prilikom nadzora cestovnog prometa u Prelogu, Ulici Vladimira Nazora, zaustavili su 46-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom, bez istaknutih registarskih oznaka, javila je međimurska policija.

Provjerom putem evidencije registracije vozila i prometnih isprava utvrđeno je kako je 46-godišnjak upravljao automobilom kojem je na izvanrednom tehničkom pregledu utvrđena tehnička neispravnost vozila. Ujedno, upravljao je automobilom bez položenog vozačkog te se nakon zaustavljanja odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu.

Na poziv policijskih službenika 28-godišnja suvozačica je predala smotuljak ispunjen drogom marihuanom ukupne mase 1,8 grama. Droga je oduzeta od 28-godišnjakinje te će se protiv okrivljene zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Vozač osobnog automobila zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 2900 eura.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Bednje vozačica se prevrnula autom, ozlijeđene su ona i putnica (77)

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 13. svibnja, oko 16.15 sati, u mjestu Vrhovec Bednjanski, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Žena starosti 52 godina upravljala je osobnim automobilom iz smjera Bednje u smjeru Lepoglave. Ona se vozilom nije kretala sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešla u lijevo i naletjela na rubnik te potom u uzdignuti zemljani nasip nakon čega se vozilo prevrnulo i zaustavilo na kolniku, javila je PU varaždinska.

U prometnoj nesreći ozlijeđena je 52-godišnjakinja i njezina 77-godišnja putnica. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje