Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Učenici Centra za odgoj i obrazovanje dobro su se zabavili na školskom Supertalentu

Objavljeno:

- dana

U svijetu se 3. prosinca obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom, s ciljem da se postigne jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i da se osobe s invaliditetom uključi u društvene aktivnosti.

Tako su učenici u dobi od 7 do 21 godine i učitelji Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu obilježili ovaj dan na svoj, sad već tradicionalan, način uz puno radosti, druženja i pljeskanja. U čakovečkom Hotelu Park već se više od 10 godina održava natjecanje Supertalent koje je i ove godine okupilo oko 250 učitelja, voditelja te učenika i njihovih roditelja. Učenici su se natjecali u pjevanju, plesanju, sviranju i dramskom izričaju, svatko od njih po vlastitim željama i mogućnostima. – Naša djeca se ovdje osjećaju izuzetno dobro, zahvaljujući vrlo ljubaznom i profesionalnom osoblju ovoga Hotela koje nam uvijek izlazi ususret. Oni obožavaju nastupati negdje izvan škole, njima je to jako važno kao i svakoj drugoj osobi – da mogu pokazati sebe i sve što znaju i mogu. Budući da naša škola oskudijeva s prostorom, ovo je savršen prostor gdje svatko može vidjeti svakoga – zahvalna je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Dragica Benčik.

Socijalna uključenost

Ovo vrijedno okupljanje djece i mladih s invaliditetom svojim su donacijama omogućili poslovni subjekti s područja Međimurja. – Moram pohvaliti sve privredne subjekte u Međimurju, lokalne zajednice i trgovačka društva koja nam iz godine u godinu doniraju sve više pa je tako donacijama pokriveno sve što učenici ovdje konzumiraju – istaknula je ravnateljica te dodala da pobjednici u pojedinim kategorijama imaju druge donatore koji ih nagrađuju. Naime, učenicima pobjednicima razni privredni subjekti poput kafića, pizzerija, slastičarnica i frizerskih salona daruju svoje proizvode ili usluge te tako omogućuju druženje uz odlazak na pizzu, piće, kolač ili pak na frizuru. – Prije svega nam je cilj da djeca budu uključena u socijalnu zajednicu, da budu vidljivi i da svi znamo da su tu. Projektom Supertalent htjeli smo postići tu socijalnu uključenost i socijalnu vidljivost osoba s teškoćama u gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji – zaključila je ravnateljica Benčik. Školske supertalente je birao žiri koji su činile školska liječnica Narcisa Slugan te školske, odnosno socijalne pedagoginje Vlatka Štenglin Kovač i Jelena Lakuš, dok su za odličan scenski izgled natjecatelja zaslužni učenici Gospodarske škole Čakovec i djelatnice DM-a.

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje