Povežite se s nama

Zabava & Stil

Tko će biti svjetski prvak u “Čovječe ne ljuti se!, a tko će se okititi “drekastom” medaljom

Objavljeno:

- dana

U Varaždinu Prvenstvo

Pred nama je sportski događaj godine u svijetu i ovom dijelu galaksije – 2. Svjetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Grada Varaždina u igri “Čovječe ne ljuti se!” u disciplini “Onk bak” u organizaciji Udruge Trash.

 I ove godine na kultnim Olimpijskim igrama društvenih igara očekuju se borci iz svih dijelova Varaždina, a prvenstvo će ove godine imati i međunarodni karakter jer je svoj dolazak najavila i jaka reprezentacija Međimurja. Prijave za natjecanje su otvorene i svi ljubitelji sporta, borbe i dobre zabave pozvani su da se prijave. Pobjednik će biti nagrađen peharom “Zlatni banzek” i novčanom nagradom u iznosu od 1000 kuna, a gubitnik prvenstva tradicionalnom “Drekastom medaljom”.

2. Svjetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Grada Varaždina u igri “Čovječe, ne ljuti se!” u disciplini “Onk bak” bit će održano u subotu, 17. lipnja, s početkom u 15:00 sati u Caffe baru Elephant u Varaždinu.

Društvenu igru ‘Čovječe, ne ljuti se’ znaju gotovo svi no disciplina Onk Bak nije igra već borba. Od pamtivijeka ljudi teže natjecanju i odmjeravanju vještina. I dok su pobjednici zlatnim slovima upisani u povijesne knjige, poraženi često završe u ropotarnici povijesti. Onk Bak ispravlja tu nepravdu i jednako vrednuje i pobjednika, ali i poraženog. Pobjednik se nagrađuje posebnih peharom “Zlatnim banzekom”, dok se poraženom dodjeljuje mitska “drekasta” medalja koja zauvijek označava njegov poraz, a dužan je nositi i “kapu” kako bi mu se ostali igrači i publika lakše rugali. Natjecanje je to, nikako igra, u kojoj igrači konstantno vrše psihološki pritisak jedni na druge pokušavajući izbaciti protivnika iz ravnoteže. Urote, dogovori, ismijavanje, ruganje i prevrati standardni su dio natjecanja koje je na taj način preraslo u nešto više od igre.

Prijave za natjecanje su otvorene, a prijaviti se mogu samo punoljetne osobe. Kotizacija iznosi 30 kuna, a uplaćuje se na mjestu događaja prilikom preuzimanja figurica i kockice. Zainteresirani za nastup moraju poslati svoje ime i prezime, e-mail adresu, borbeno ime ili nadimak te godinu rođenja na e-mail [email protected] ili u inbox facebook stranice Udruge Trash. Prijavljenim igračima putem e-maila bit će dostavljena pravila igre i ostali detalji natjecanja.

Pobjednik natjecanja bit će nagrađen “Zlatnim banzekom” i novčanom nagradom u iznosu od 1000 kuna dok će poraženom biti dodijeljena “Drekasta medalja”.

Podsjetimo, prošle je godine na prvenstvu nastupilo 28 boraca iz svih dijelova Varaždina i šire, a titulu prvaka Varaždina i svijeta osvojio je borac kodnog imena Jourek FTP koji je najavio da kreće u obranu titule. Riječ je o iskusnom igraču koji je ubilježio i nastupe na neslužbenim svjetskim prvenstvima u varaždinskom Gojancu i mađarskom Kaposvaru no bez većih uspjeha.Titula najgoreg igrača prvenstva je pak nakon šokantne završnice pripala je borcu kodnog imena Titan kojemu je tako dodijeljena «Drekasta medalja».

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Najveći obožavatelji ugrabili ulaznice za prvi koncert Aleksandre Prijović u Varaždinu, evo kako je bilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović tri je dana svojim koncertima napunila Arenu Varaždin.

Danas je, 26. travnja, prvi koncert, a najveći fanovi morali su biti jako brzi jer su za prvi najavljeni koncert ulaznice “planule”. Naknadno su u prodaju puštene ulaznice za subotu i nedjelju.

Iako je Prijović pet dana punila Arenu Zagreb i obožavatelji sa sjevera Hrvatske pokazali su da zaista uživaju u njezinoj glazbi. Zvijezda je plijenila stasom i glasom, a u galeriji donosimo početak današnjeg koncerta te tko je uspio kupiti ulaznice za prvi dan te uživati u glazbi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje