Povežite se s nama

Sport

Lorena Lovrić, nogometašica iz Visokog, na treninge putuje u Lepoglavu, a po noći uči za školu

Objavljeno:

- dana

POSEBNA 18-OGODIŠNJAKINJA

Zbog ljubavi prema nogometu, nije joj bilo teško punih deset mjeseci iz Viničnog u Općini Visoko gotovo svakodnevno putovati po sat i pol do Lepoglave i natrag, a onda i cijele noći učiti za školu.

Ona je Lorena Lovrić, 18-ogodišnja učenica trećeg razreda Gospodarske škole Varaždin i članica Ženskog nogometnog kluba Lepoglava, koji se ove sezone natjecao u Prvoj hrvatskoj ženskoj nogometnoj ligi.

Na djelu smo ju vidjeli u nedjelju u Visokom, na 19. malonogometnom turniru „Zvonko Simon“, gdje je bila jedina žena u svih 14 ekipa.

Lorena napeto prati izvođenje jednaesteraca na Memorijalnom malonogometnom turniru u Visokom

 

Štoviše, Lorena je kao kapetanica predvodila ekipu Društva za sportsku rekreaciju Breznica, gdje je i počela trenirati nogomet.

– Mlada smo malonogometna ekipa, tek smo se okupili i još nismo uigrani, a budući da sam jedina žena, dečki su odlučili da ću biti kapetan. Doista su odlični i cijene me kao igračicu – rekla je 18-ogodišnjakinja.

U nogomet se zaljubila još kao djevojčica. – U selu smo se skupljali, postavili dva štapa kao gol i i igrali nogomet. Našla sam se u tom sportu – jednostavno nam objašnjava Lorena.

Počela je trenirati sa ženskom nogometnom ekipom u Varaždinu, koji joj je puno bliži od Lepoglave, no ekipa se raspala.

A onda je prošlo ljeto na Facebooku vidjela zanimljiv oglas.

– Ženski nogometni klub Lepoglava je tražio djevojke koje bi se priključile njihovoj ekipi. Javila sam se i pozvali su me na probni trening. Tada su mi rekli da će se za mene svakako naći mjesto u ekipi, a sad mi kažu da sam jedna od najčvršćih igračica. To vam je zato jer sam nogomet naučila igrati s muškima – smije se simpatična nogometašica.

Ekipi se pridružila u rujnu prošle godine i postala je njihova standardna igračica.

 

Lorena igra kao špica, na boku ili u veznom redu
 

ŽNK Lepoglava je, nažalost, ispao iz Prve hrvatske ženske nogometne lige: u odlučujućoj utakmici protiv ŽNK Marjan iz Splita izgubile su tijesno, s 3 naprema 2, pa će se u novoj sezoni natjecati u Drugoj ligi.

Lorena i u novoj školskoj godini planira redovito odlaziti na treninge u Lepoglavu.

– U Klubu su mislili da ću odustati, da sam tamo samo zato što igramo u Prvoj ligi. Ali igrat ću i dalje, jer je nogomet ono što doista volim. Ni u Drugoj ligi nam neće biti lako, jer je konkurencija jaka – ističe djevojka, koja igra na poziciji špice, na boku ili u veznom redu.
 

Ekipa Ženskog nogometnog kluba Lepoglava

Školuje se za komercijalisticu, a želja joj je studirati sportski menadžment ili kineziologiju.

Zbog toga joj ni u novoj školskoj godini neće biti teško žrtvovati slobodno vrijeme za nogomet i učenje.

 

Želja uporne i simpatične učenice Gospodarske škole Varaždin je studirati sportski menadžment ili kineziologiju

 

– Iz škole kući u Vinično dođem u 15.30 sati, malo učim i onda krećem za Lepoglavu. Kad su treninizi počinjali u 18 sati, kući sam dolazila u 21.30 sati, a kad su bili kasnije, onda oko 23 sata. Poslije toga sam učila, često i cijele noći – otkrila je uporna Lorena.

Ima i savjet za djevojke koje su poput nje zaljubljene u nogomet.

– Svima bih preporučila da igraju s dečkima, koji su puno čvršći u duelima. Zahvaljujući tome, kad djevojke dođu na teren nema nikakvog straha, a time su i manje šanse za ozljede – poručila je Lorena Lovrić.     

Izvor:
Foto: MARTA KONJAČIĆ/ŽNK LEPOGLAVA/LEPOGLAVA.NET

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje