Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 500 gledatelja pobijedili Nedeljanec u Kupu

Objavljeno:

- dana

PRVA FINALNA UTAKMICA

U Nedeljancu pred 500 gledatelja odigrana je prva finalna utakmica između istoimenog domaćina i Varaždina, a završilo je 2:0 za Varaždince.

Prvi su pokušali Nedeljančani, no Dini Novaku nedostajalo je preciznosti. U nastavku su Varaždinci zagospodarili terenom. Svoju nadmoć kapitalizirali su u 14. minuti. Karlo Šimek pao je u šesnaestercu, a sudac Mario Zebec pokazao je na bijelu točku. Precizan je bio Šimek.  Samo pet minuta kasnije Nedeljančani su imali vrlo dobro priliku. Dominik Bistrović ubacio se između obrambenih igrača Varaždina, no njegov lob otišao je preko gola.

U 34. minuti ponovno su dobru prigodu imali domaći nogometaši, no Dubravko Kišić nije pogodio s deset metara. U 41. minuti Varaždinci su poveli 2:0. U strijelce se upisao Ivan Antolek nakon duplog pasa s Dinom Kresingerom. U drugom dijelu igrala se lagana uspavanka. Dominantni su bili ponovno Varaždinci, koji su mogli i povećati prednost. U 79. minuti Domagoj Drožđek izašao je sam vrata, no vratar Nedeljanca je bio na visini zadatka.

– Malo smo već umorni. Odigrali smo utakmicu u pomalo revijalnom tonu i važno da se nitko nije ozlijedio. Očekujem pobjedu i u uzvratu – rekao je Zoran Kastel, trener Varaždina.

Domaći trener Damir Maretić nije bio razočaran rezultatom.

– Kvaliteta je na strani Varaždina. Mogli smo i teže stradati, no spašavao nas je vratar – Mikić – zaključio je Maretić.

Uzvrat je na rasporedu u subotu, 17. lipnja od 20 sati.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina poraženi od Osijeka u zadnjem kolu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nogometaši Varaždina odigrali su susret zadnjeg, 36. kola SuperSport HNL-a protiv Osijeka koji je na stadionu Varteksa slavio s 2:0.

Trener Šafarić izveo je sastav: Silić-Nekić, Ba, Škaričić-Vukčević, Postonjski, Lusavec, Boršić-Šego, Dabro, Drožđek. U prvom dijelu Varaždinci su bili dominantni.

Prvi udarac na susretu vidjeli smo u 11. minuti kada je Postonjski s 25 metara oprobao slabiju ljevicu, no to nije bio pretežak zadatak za osječkog vratara Kolića. Tri minute kasnije kombinirali su Šego i Škaričić te je branič Varaždin opalio sa 16 metara te pogodio stativu.

U 39. minuti odlična prilika za Varaždince. Nakon pogreške Jurišića, Drožđek je krenuo prema osječkim vratima i odlučio se za udarac s 20 metara, koji je otišao preko gola.

U drugom dijelu Osječani su izgledali mnogo bolje. U četvrtoj minuti nastavka Pušić je izvana dobro protegnuo Silića. U 65. minuti Osječani su poveli. Ubacio je Guedes, sam je ostao Mierez koji je glavom s 10 metara neobranjivo pogodio za 1:0. Tri minute kasnije stigao je i drugi osječki gol. Zabio je Bukvić koji je lijepo pogodio s 18 metara.

Imali su Varaždinci dobru priliku u 86. minuti, kada je nakon gužve u šesnaestercu pucao Lusavec, no lopta je od bloka odbila u korner.

Varaždinci su sezonu tako završili na 6. mjestu s 42 osvojena boda u 36 kola.

Nastavite čitati

Sport

GNK Dinamo na Slobodi krajem lipnja organizira nogometni kamp za dječake i djevojčice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na terenima SRC Sloboda od 24. do 27. lipnja održat će se nogometni kamp za dječake i djevojčice od 7 do 14 godina pod vodstvom trenera iz nogometne Akademije GNK Dinama.

Domaćini kampa Dinamo u Varaždinu je DSR Lumen i voditelj akademije nogometni entuzijast Tomislav Jelenski.

Akademija GNK Dinamo Zagreb već godinama organizira kampove za mlade nogometaše na području Hrvatske, ali i inozemstva. Na taj način svatko može dobiti priliku barem nakratko trenirati s Dinamovim trenerima i po Dinamovoj metodologiji. Cilj kampova su doživljaj, zabava, motivacija, ali i učenje nogometnih vještina koji ostaju svakom polazniku još dugo vremena.

Svi polaznici dobiti će dres, štucne, hlačice, torbu za kopačke, diplomu i ručak, te tri najbolja pojedinca prema odabiru trenera, dobiti će mogućnost tjedan dana trenirati u Dinamovoj Akademiji u Zagrebu.

Kamp će se doržati u terminu od 9:00 – 15:00h.

Cijena kampa po igraču/igračici – 250,00 eura

Prijaviti se možete na e-mail: [email protected] ili na broj telefona: 091 892 8204

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje