Povežite se s nama

Međimurje

Gimnazijalcima najviše Oskara znanja

Objavljeno:

- dana

NAJVIŠE PRIZNANJE ZA ZNANJE

Oskar znanja, najveće priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, ove godine dobit će 13-ero učenika iz Međimurske županije, pri čemu će gimnazijalci Martin Josip Kocijan i Lukas Novak dobiti po dva Oskara znanja za postignute uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Učenicima će Oskari znanja biti uručeni u četvrtak, 29. lipnja, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Također, učenici koji su na državnim natjecanjima osvojili druga i treća mjesta dobit će priznanja, a mentori svih učenika zahvalnice i plakete. Zanimljivo je da su skulpture Oskara znanja i ove godine izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom “August Šenoa” iz Garešnice.

Od međimurskih osnovnoškolaca Oskar znanja dobit će Samuel Sobočan, učenik petog razreda II. OŠ Čakovec za osvojeno prvo mjesto na Državnome natjecanju iz informatike (mentor Gordan Bartolić). Oskar znanja dobit će i učenik sedmog razreda OŠ Nedelišće Vilim Srnec, državni prvak u području tehničke kulture (mentor Smiljana Colar) i učenik osmog razreda OŠ Štrigova Luka Šafarić za osvojeno prvo mjesto na Državnome natjecanju iz povijesti (mentorica Željka Trupković).

Među srednjoškolcima najviše Oskara znanja ide u ruke učenika čakovečke Gimnazije. Najveću državnu nagradu za znanje dobit će Tina Čatlaić, učenica drugog razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, državna prvakinja iz hrvatskog jezika (mentorica Mirjana Vidović), Sara Tušek, učenica 4. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, državna prvakinja iz kemije (mentorica Dubravka Majetić) i Ivona Marciuš, učenica drugog razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec za osvojeno prvo mjesto na Državnome natjecanju iz povijesti (mentorica Verica Mutvar).

Učenik prvog razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Martin Josip Kocijan dobit će dva Oskara znanja: za osvojeno prvo mjesto na Državnome natjecanju iz informatike (mentor Miljenko Blažeka) i prvo mjesto na Državnome natjecanju iz matematike (mentor Ljubica Blažinčić). Podsjećamo, Martin Josip, koji je i polaznik Centra izvrsnosti za matematiku Varaždinske županije, test iz matematike riješio je 100 %!

Maturant čakovečke gimnazije Lukas Novak također će se okititi s dva Oskara znanja. Lukas je na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana u Vocklabrucku u Austriji 2016. godine osvojio pojedinačno srebrnu medalju (mentor Štefanija Požgaj) i ekipno zlatnu (mentor Štefanija Požgaj).

Oskare znanja dobit će Domagoj Smolić iz Tehničke škole Čakovec za osvojeno prvo mjesto iz fizike – eksperimentalni radovi i Josip Nino Pleh iz Tehničke škole Čakovec, također za osvojeno prvo mjesto iz fizike – eksperimentalni radovi. Mentor učenicima bio je Damir Štampar. Vrijedna nagrada ove godine ide i u ruke Julije Jelene Toplak, učenice Srednje škole Prelog za osvojeno prvo mjesto na Državnome natjecanju iz biologije (mentor Mišo Rašan). Oskari znanja ove godine idu i dvjema učenicama drugog razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Luciji Marković i Evi Perčić (mentorica Željka Kadi), koje su osvojile zlatnu medalju na International Conference of Young Scientists (ICYS) u Sttutgartu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje