Povežite se s nama

Sport

Svjetsko juniorsko assaut prvenstvo u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

SAVATE

Neumorni Siniša Kovačić i Fight Klub Kovačić dovode u Varaždinske Toplice savate spektakl.

Savate klub “Fight Club Varaždin” i Hrvatski savate savez organizatori su svjetskog savate prvenstva za juniore u disciplini assaut  koje će se održati 14. i 15. srpnja ove godine u Varaždinskim toplicama.

Nastupiti će 150 boraca iz 20 zemalja svijeta.  Za hrvatsku reprezentaciju nastupit će 11 boraca od čega ih je najviše iz Fight Cluba Kovačić.  Predvodi ih brončani s Europskog savate prvenstva, najbolji hrvatski junior Luka Sakač od kojega se na ovom prvenstvu očekuje ulazak u finale. Luka je završne pripreme odradio u Francuskoj gdje je sa svojim trenerima Marjanom i Sinišom Kovačić trenirao i s trenerima francuske reprezentacije. Uz Luku iz FC Kovačić u reprezentaciji su i Alen Ognjanović, Matej Kos i Borna Vuković. 

Članovi savate kluba FC Kovačić Marjana Kovačić, Luka Sakač i Siniša Kovačić prisustvovali su i međunarodnom savate seminaru u francuskom  nacionalnom sportskom kampu Boulouris u kojemu se za nastupe spremaju francuski reprezentativci u raznim sportovima. Marjana Kovačić kao međunarodni sudac A kategorije polagala je ispite za najviši nivo međunarodnog suca te je sve ispite položila s najviše bodova od svih ispitanika i dobila posebne pohvale kao najbolja polaznica. Siniša Kovačić polagao je za majstorsko zvanje “srebrna rukavica” te je bio među 10 polaznika od 26 koji su uspješno položili. Luka Sakač, aktualni Hrvatski reprezentativac sa trenerima francuske reprezentacije trenirao je tehničko-taktičke zadatke i odrađivao pripreme za Svjetsko savate prvenstvo. Konstantno usavršavanje u FC Kovačić donosi rezultate, te su članovi kluba bili najboji hrvatski klub u kadetskoj konkurenciji i u juniorskoj u disciplini precombat.  Također, na jesen slijedi završni semestar škole za trenere savatea na koji dolazi trener francuskog tima na kojemu sudjeluje sedam trenera iz FC Kovačić.

Izvor:
Foto:

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje