Povežite se s nama

Međimurje

Oni su ponos Međimurja

Objavljeno:

- dana

BRAVO

Ukupno 13 učenika iz Međimurske županije ove su godine dobili Oskare znanja, najznačajnije priznanje u obrazovanju u Hrvatskoj.

Ove vrijedne nagrade, koje se dodjeljuju za osvojena prva tri mjesta na državnim natjecanjima te sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama, uručene su im na svečanosti koja je održana na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Vrijedna nagrada

Učenici koji su dobili Oskare znanja iz Međimurske županije su Tina Čatlić, Martin Josip Kocijan, Domagoj Smolić, Josip Nino Pleh, Sara Tušek, Julijana Jelena Toplak, Ivona Marciuš, Luka Šafarić, Vilim Srnec i Samuel Sobočan. Dobitnici međunarodnih priznanja su Lukas Novak, Lucija Marković i Eva Perčić.

Skulpture Oskara znanja izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom “August Šenoa” iz Garešnice

Inače, skulpture Oskara znanja izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom “August Šenoa” iz Garešnice. Uz ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranku Žarković-Pečenković, nagrade su učenicima uručili pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin te predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk. Na svečanosti je bio i Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije, koji je čestitao međimurskim dobitnicima Oskara znanja.

– Zahvaljujem se mentorima, roditeljima, svima koji su bili i vama koji ste dali sve od sebe i još jednom pokazali svoje znanje te dokazali da je Međimurje i dalje u samome vrhu kada je obrazovanje u pitanju – rekao je Sušec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje