Povežite se s nama

Međimurje

Filip Ude: Nikada nemojte odustati od vlastitih snova

Objavljeno:

- dana

ON THE MOVE

Bogatim završnim sportskim programom u dvorani Atona u Nedelišću, okončan je međunarodni projekt “On the move” Međimurske županije, sufinanciran iz programa Erasmus+.

Riječ je o projektu koji naglasak stavlja na zdravlje kroz kretanje, odnosno bavljenje sportom i kvalitetnu prehranu, a u kojem je sudjelovao veliki broj međimurskih mališana i njihovih roditelja.

Nastavak aktivnosti

U dinamičnom završnom programu sudjelovale su mažoretkinje Nedelišća, osvajačice bronce na Prvenstvu Hrvatske, tridesetak gimnastičarki i gimnastičara Gimnastičkim klubom “Marijan Zadravec Macan”, kao i članice Cheerleading kluba “Livi”. Članovi Karate kluba “Muraken” iz Murskog Središća atraktivnom su točkom prikazali svoje vještine, dok su Srednja škola Prelog i Slađana Herman, kuharica koja je tijekom projekta držala kulinarske radionice, osigurali svima u dvorani voćne frapee u pet okusa.

– Drago nam je da rezultati koje su mališani postigli pokazuju njihov napredak u svakom pogledu i da su obitelji zadovoljni sudjelovanje, jer time smo ispunili najvažniji cilj, a taj je da zajedno mijenjamo svoje navike na bolje. Županija na tome neće stati. Već smo se posvetili pitanju održivosti ovakvog programa pa ćemo u tom smjeru planirati nove aktivnosti – rekao je međimurski župan Matija Posavec i dodao da je suradnja s Gimnastičkim klubom “Marijan Zadravec Macan”, Čakovečkim plivačkim klubom i USR “Vitae”, dovela do posve novog pogleda i pristupa pitanjima tjelesne aktivnosti kod djece u dobi do 7 godina, osobito djece kod koje postoji sklonost pretilosti.

Motivacijskim govorima sudionicima završne manifestacije su se obratili srebrni olimpijac, gimnastičar Filip Ude i osvajačica stotina medalja u plivanju Kaja Sabol, članica Čakovečkog plivačkog kluba.

Diplome i medalje

– Kada sam bio mali, znao sam da ću se baviti gimnastikom i kada budem velik, a kad bi rekao da ću ići na Olimpijske igre, svi su mi se smijali. Pretpostavljam da znate kako mi izgleda gimnastička karijera i da mi je cilj biti najbolji, osvojiti zlato na Olimpijadi. Zasad nisam uspio, ali neću odustati. Nikada, baš nikada nemojte odustati od svojih snova – poručio je Filip Ude.

400 medalja i pehara skupila je plivačica Kaja Sabol, koja je djeci i roditeljima govorila o važnosti sporta

– Baveći se plivanjem stekla sam desetke novih prijatelja. Kroz nastupe je bilo suza radosnica i onih od žalosti, ali sve je to sastavni dio sporta, a kada se grlite s nekim od plivačica i plivača, nekako lakše prebrodite teške trenutke. Kod kuće imam 400 medalja i pehara. Nadam se da će ih biti još, no, od uspjeha je važnije da budemo zdravi i da smo dobri ljudi – poručila je Kaja Sabol i na svemu zahvalila svom treneru Goranu Kolariću.

Najveseliji trenutak za mališane bila je dodjela diploma i medalja. Osim medalja oko vrata, djeca su kući ponijela diplomu, slikovnicu “Srećkova potraga za velikim moćima” i ulaznice za bazen za cijelu obitelj.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje